BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.414,12
HABER /  POLİTİKA

Başbakana suç duyurusu

CHP, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ''suç ve suçluyu övme'' iddiasıyla suç duyurusunda bulunacak.

Abone ol

CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi işadamı Yasin El Kadı ile ilgili açıklamalarının ''suç ve suçluyu övme'' ve ''adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' suçunu oluşturduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunacak.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ile CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Parlamentoda ''Başbakan Erdoğan ile Yasin El Kadı ilişkisinde gelinen aşama'' konulu basın toplantısı düzenledi.

Kart, Erdoğan ile Yasin El Kadı ilişkilerinin 1 yıldır siyasette belirleyici olduğunu, bu ilişki ağı içinde AK Parti iktidarının makyajının döküldüğünü ve gerçek kimliğinin ortaya çıktığını savunarak, ''Sayın Başbakan, bu ilişkiye neden bu kadar kararlı bir şekilde sahip çıkıyor?'' diye sordu.

BM Güvenlik Konseyi ve Danıştay'ın kararları, Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu raporu, Avrupa Adalet Divanı Mahkemesi yargılama sonucuna göre Yasin El Kadı'nın,
terör örgütü El Kaide'ye lojistik ve finansal destek sağladığı ve bu örgütün üst düzey yöneticilerinden Wa'el H. Julaidan ile doğrudan ilişki içinde olduğunun tespit edildiğini öne süren Kart, Erdoğan'ın böyle bir süreç karşısında idari ve adli mercileri etkileyecek davranışlardan kaçınması gerektiğini ifade etti.