BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.431,63
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan önemli açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, Kanal D ve CNN Türk ortak yayınında gündeme dair soruları yanıtladı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım gündeme ilişkin yapmış olduğu açıklamalarda özellikle CHP'ye yüklenirken ana muhalefet partisinin vatandaşa masum rolü oynadığını ifade etti. Yıldırım, ''Gören de zanneder ki CHP değişti. Kardeşim sana mı düştü başbakanı korumak? Benim korumaya ihtiyacım yok'' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım CNN TÜRK ve Kanal D ortak yayınında Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. İşte birçok soruya yanıt veren Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

''Anket sonuçları var ama paylaşmayacağım. Vatandaşlarımıza biraz saygısızlık olarak görüyorum. Gerçek anket, gerçek sonuç vatandaşlarımızın 16 Nisan'da sandığa gidip vereceği oylardır. Anketlere inanırım ancak kendim yaparsam. Allah'a şükür biz rahatız. Problem yok.''

CHP'NİN KUZU TAKTİĞİ

Referandum öncesinde CHP'nin halkı kandırdığını söyleyen Başbakan; "CHP kuzu taktiği uyguluyor, sakin sinirlenmiyor. Gören de CHP değişti zanneder. CHP değişmedi. CHP vatandaşa masum mağdur rolü yapıyor. Halka oyun oynuyor. "Bak biz Başbakan'ı koruyoruz" diyor. Kardeşim sana mı düştü başbakanı korumak? Beni koruyacağına sen de çalış iktidar olmaya bak. Bizi koruyan millet." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN "TEK ADAM" İDDİASI

Bu insan halkın yüzde 50'sinden fazlasının oyuyla başa geliyor. Tek adam padişahlıkta diktatörlükte olur. Orada zaten halkın oyuyla gelmez. Ya soydan gelir ya darbeyle gelir, demokratik sistemleri ortadan kaldırır bir takım güçleri kullanarak. Vesayet odaklarını kullanarak iktidarda olmaya devam eder.

''İŞİ KABA KUVVETE KADAR GÖTÜRDÜLER''

Sayın Kılıçdaroğlu herhalde bu anayasanın görüşmelerinde neler konuşulduğunu takip etmedi. Milletvekillerini ikna etmek için her yolu denediler. İşi kaba kuvvete kadar götürdüler. Kürsü işgalleri oldu. Bütün bunların sonunda milletin seçtiği vekiller bu anayasa değişikliğine olur verdi. Şimdi onaya gidiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu darbeyle bunu karıştırıyor. Yönetim sistemini değişikliğini ön gören önemli bir değişiklik milli iradenin eliyle yapılıyor. 

''CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ YAPILIYOR''

Cumhuriyet tarihinde ilk defa Türkiye'de sivil bir anayasa değişikliği yapılıyor. İlk defa değil ama yönetim sisteminin değişikliğini ön gören önemli bir değişiklik parlamentodan milli iradenin eliyle yapılıyor. 

Sayın Bahçeli'ye sayın Kılıçdaroğlu'na gittik. Başladık da çalışmaya. Ama çalışmanın bir yerinde CHP koptu. Sonra ben kendisine dedim ki; Sayın Kılıçdaroğlu belli ki biz anayasa değişikliği konusunda farklı düşünüyoruz. Siz parlamenter sistemden yanasınız biz de diyoruz ki parlamenter sistem zaman zaman darbelere zemin hazırlıyor. Ekonomik krizlere sebep oluyor. Güçlü sürekli iktidarı sağlayacak bir yönetim sistemine ihtiyaç var bu da ancak sandıkta temin edilebilir. Bunu cumhurbaşkanlığı sistemi başkanlık sistemi olarak öngörüyoruz. Eğer siz buna rıza göstermiyorsanız siz de teklifinizi getirin. Görüşelim. Yine millete götürelim. ya tek adamlık teranesi tutturmuş gidiyor. Onlar kendi partilerinin tarihini anımsayorlar herhalde. 

BAKANLIK SAYISI 

- Bugüne kadar 100 tane başkan yardımcısı, devlet bakanı yahut bakanlıkla Türkiye'nin yönetildiğini gördünüz mü? Böyle bir yanlışa düşerseniz millet de sizi cezalandırır. (Bakanlık sayısı) İhtiyaçlar var. Türkiye'nin ihtiyaçları değişiyor. Öyle bir alan oluşuyor ki siber bu alanlar yeni alanlar. Buralara yeni bakanlıklar kurmak. Sanal gerçeklik, buralarda bakanlığa ihtiyacımız var. Bazı bakanlıkların adını, sayısını değiştirmeniz lazım. Bunlar için bir daha kanun çıkaracaksınız, zaman kaybedeceksiniz. Güç, milli irade ile oluşur.

ADİL ÖKSÜZ İDDİALARI

- Tabii her yerde aranıyor. Böyle bulunamayınca da bu ve buna benzer iddialar da sıkça ortaya atılıyor. Ama biz işin peşindeyiz. Nerede olursa olsun aranıp bulunacak. Ölüsü yahut dirisi... Bu yeni bir iddiadır, her türlü iddiayı ciddiye alıyoruz ve üzerinde titiz bir şekilde değerlendirme yapıyoruz."

HALKBANK GENEL MÜDÜR YARDIMCISININ ABD'DE TUTUKLANMASI

- Şimdi tabii bu da ilginç bir durum, bu da çok anlaşılır bir şey değil. Bu arkadaş 2014'ten bu yana 7-8 sefer gitmiş gelmiş. O vakte kadar hiçbir şey olmuyor, bu sefer tutuklanıyor. Tutuklanma sebebi de Rıza Zarrab davası. İran'a ambargoyu ihlal edecek bir takım para transferlerinde imzası olması, iddia bu. Peki bu yeni bir şey değil ki o zaman yapmadınız da şimdi yaptınız? Burada da bir FETÖ ayağı var. Burada FETÖ'nün bir oyunu, bir tezgahı olduğu çok aşikar. Avukatlar tutuldu, gereken yapılıyor. Biz siyasi olarak diplomatik olarak ilgili makamlara bu işin yanlış olduğunu düzeltilmesi gerektiğini söylüyoruz.