BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.310,22
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan Yıldırım'dan Kerkük açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken Kerkük konusunda da net mesajlar verdi.

Abone ol

Başbakan Yıldırım Kerkük'te son günlerde yaşanan bayrak krizine ilişkin yaptığı açıklamada, Kürdistan bayrağının resmi kurumlara asılmasını kabul edilemez olarak yorumladı ve ''Irak bayrağından başka bayrak çekilmez'' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım CNN TÜRK ve Kanal D ortak yayınında Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. İşte Yıldırım'ın Kerkük konusundaki o açıklamaları:

''Arapların Türkmenlerin itirazına rağmen bu kararı aldılar bu kararın bir anlamı yok. Irak bayrağından başka bayrak çekilmez. Bizim ilişkiler ayrı. İlişkiler terörle mücadele bakımından ayrı. Ama işin diğer tarafı başka. Burada bir alan genişletme kabul edilemez. Biz bu kararı almadan önce gerekli resmi yerlerden uyarılarımızı yaptık.''

"GEREKİRSE BAŞKA ARAÇLARLA, BM İLE DİĞER KURUMLARLA DİYALOĞA GİRERİZ"

Bu konuda Irak hükümetinin yanındayız. Ve bu alınan kararı doğru bulmuyoruz. Gereksirse başka araçlarla, BM ile diğer kurumlarla diyaloğa gireriz.

"İBADİ İLE DÜN KONUŞTUK"

Irak Başbakanı ile dün konuştuk. 45 dakika görüştük. Bu konuda tamamen görüş birliği içerisindeyiz. Bağdat'ın yanındayız. Oldu bitti kabul etmiyoruz. Kerkük'ün demokgrafik yapısını değiştirecek böyle bir kararı doğru buılmuyoruz. Bunun Irak anayasasına aykırı olduğu aşikardır. İran'ın da bu konuda gerekli aktif katkıyı yapması lazım. Bu konuda komşu ülkelerden biri olarak gerekli duyarlığı göstermesi gerek.