BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,53
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan, Baykal'ın sözlerine sert tepki

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Bayburt Saat Kule Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Başbakan Yıldırım, Deniz Baykal'ın sözlerini eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ederken Bayburt'ta yaptığı konuşmada hedefindeki isim Deniz Baykal ve son günlerde çok tartışılan o açıklamalarıydı. 

  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Bayburt Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada dikkat çeken açıklamalarda bulundu işte o konuşmanın öne çıkan bölümleri:

 "CHP'nin önceki genel başkanı bir konuşma yapıyor, konuşma baştan aşağı ofsayt. Bir tane doğru bir şey yok. Ama öyle bir laf etti ki inanın çok üzüldüm. Şöyle diyor; 'böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın.' Haşa. Peygambere saygısızlık ne haddine. Bunların, bu aziz milletin inançlarına bile saygıları yok. Ağzından çıkanı bunların kulakları duymuyor." dedi.

CHP'NİN KAMPANYA ŞARKISI

CHP'nin kampanya şarkısına ilişkin Yıldırım, şunları söyledi:

"Bir şarkı yapmışlar, 'inşallah, maşallah, Allah Allah' lafızlarıyla doldurmuşlar. Bolca istismar... Bir yandan kutsalları istismar edip diğer yandan Peygamber'e saygısızlık yapacaksın. Buradan sesleniyorum; Hazreti Peygamberimizi ağzınıza almayın, saygısızlığı bırakın. Milletin seçtiğini bunlar hiçbir zaman hazmedemediler. Milletin değerlerini bir türlü içlerine sindiremediler."

Muhalefetin "Tek adama bu kadar yetki verilmez" sözüne ilişkin eleştirilerde bulunan Yıldırım, şunları söyledi:

"Kime verilecek? Bugüne kadar ne oldu? Millet AK Parti'yi iktidara getirdi, ne oldu? Millete hizmet etti. CHP onunla, bununla iş birliği yaptı, zayıf iktidarla iş başına geldi. Ne oldu? Memleket kazandığı her şeyi kaybetti. CHP zihniyeti demek, vesayet, bürokrasi, engel demektir, her şeye takoz olmak demektir. 16 Nisan'dan sonra milletten yetkiyi alamayan hiç kimse iktidar olamayacak, darbe heveslileri avucunu yalayacak. İşte buna bazıları bozuluyor. Onun için haddi aşan ifadeler kullanıyorlar."

''NEYE HAYIR DEDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL''

Başbakan Yıldırım, "Bu anayasa değişikliğine 'evet' demek için yüzlerce sebep var ama 'hayır' diyenlerin tek bir söyleyecek sözü yok. Ana muhalefet partisi salon salon geziyor, 'anayasaya hayır deyin' diyor ama kendisi bile neye 'hayır' dediğinin farkında değil. Anayasa değişikliğini bile okumamış, anlamamış." değerlendirmesinde bulundu. 

16 Nisan'da "evet" çıkması halinde ana muhalefetin işinin zor olduğunu dile getiren Yıldırım, "Yan gelip yatmak artık bitiyor. Çalışacak, gayret edecek, gözünüze girerse memlekete hizmet edecek. Bugün olduğu gibi yattıkları yerden siyaset yapamayacaklar. Bundan korktukları için bunlar 'hayır' diyor. Hayırdan hayır gelmez, evette bereket vardır." dedi.