BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,77
HABER /  GÜNCEL

Deniz Baykal kıvırmaya kalktı daha da battı

Deniz Baykal, geçtiğimiz gün yaptığı konuşmada büyük tepki çeken sözler söylemişti. Peygamberlik ile ilgili verdiği örnekle eleştiri alan Deniz Baykal, sözlerine açıklık getirmek isterken daha da battı. İşte o sözler ve Baykal'ın son açıklaması...

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, büyük tepki toplayan Trabzon'daki, "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın" sözlerine açıklık getirdi.

Deniz Baykal,"Oradaki ifade... Hazreti Adem'den bu yana 124 bin peygamber geldi geçti. O 124 bin peygamberden herhangi birisini ben ima ederek, bunu söylemiyorum. Benim gözümde peygamberlik dediğim şey yüksek ahlaki vasıflar ve üstün nitelikler taşıyan örnek bir şahsiyet. Bu anlamda birisini dahi bozar bu dedim. Onu daha önce evliya diye ifade ettim, Trabzon'da peygamber dedik. Küçük harfle yazılan peygamber. Herhangi bir peygamber değil." dedi.

Deniz Baykal, eleştiri alan sözlerini Trabzon'da partililerine yaptığı konuşmada söylemişti. Deniz Baykal konuşmasında,referandum ile ilgili değerlendirme yaparken, "Dünyada yok böyle bir uygulama. Türkiye’de niye olsun? Yani ben imkânsızlıkları siyaseten başarmış bir milletim. Gideceğim, ‘al sen beni yönet, istediğini yap’ diyeceğim. Olmaz böyle bir şey arkadaşlar. Beşer şaşar. Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın. Olmaz, kimseye bu yetki verilmez, verilmemeli. Hele 15 yıllık yönetiminde hata üstüne hata yapmış ise, 15 yılda 15 tane büyük hatası varsa bu olmaz" demişti.

'Peygamberi bozar' diyen Baykal'a Özhaseki 'sapık' dedi