BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.306,93
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan atama bekleyen öğretmenlere müjde!

Başbakan Binali Yıldırım atama bekleyen binlerce öğretmen adayına AK Parti grup toplantısında müjde verdi. Başbakan ''20 bin 127 öğretmenin atamasını yapmaya karar verdik. Mart ayında işlemler başlıyor'' dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım'ın gündeminde El Bab operasyonu, referandum ve gündemdeki diğer gelişmeler vardı. Başbakan grup toplantısında atama bekleyen öğretmen adaylarına büyük bir müjde verdi.

MART AYINDA 20 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK

Öğretmen adaylarımız için de bir müjdemiz var. 20 bin 127 öğretmenin atamasını yapmaya karar verdik. Mart ayında işlemler başlıyor.

IRKÇILIK TEPKİSİ: BİNDİĞİMİZ DALI KESMEYELİM

DEAŞ bölge için ne kadar tehditse Asya, Avrupa ve ABD için de aynı tehdit. Adı ne olursa olsun tüm terör örgütlerinin hedefi insandır.Bugün bizim kapımızı çalan tehdit yarın bunların sırtını sıvazlayanların da kapısını zorlayacaktır. Son dönemde bazı ülkelerde ırkçı ve ayrımcı söylemler yükseliyor. İsrail meclisinin ezan kısıtlaması, Avrupa'daki İslam karşısı söylemler tehlikeli gelişmelerdir. Yaşayacağımız birlikte, barış içinde yaşayacağımız başka bir dünya yok. Bindiğimiz dalı kesmeyelim. Bu ırkçılık hastalığına kapılmadan, insanlığın huzuru için elimizi biraz daha taşın altına koyalım."

EDİRNE'DEN KARS'A DEĞİL ALMANYA'DAN KARS'A

Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın tertip ettiği Memleket Sevdalıları Evet Diyor programına katıldım. Buradan açıkça ifade ediyorum ki, gurbetteki kardeşlerimizin gözünde hasret dolu memleket sevdasını gördük ve çok duygulandık Ne dediler biliyor musunuz: Burada seçimler Türkiye'den önce başlayacak. Biz daha şanslıyız. Bizim rengimiz belli. Önceden "Edirne'den Kars'a" derdik.

MİLLİ İRADEYİ MÜDAFAA ETTİK

Şimdi değişti; Almanya'dan Kars'a oldu Bir kez daha gördük ki, mesele memleket meselesi ise gerisi teferruattır. Uğradığımız her durakta sizlerin 15 Temmuz'da yazdığı milli irade destanı konuşuyor Avrupa'da. Şimdi bu destanı taçlandırma vakti geliyor. Milli iradeyi tanklar, uçaklar, darbeci teröristler karşısında aslanlar gibi müdafa ettik. Artık sandığa gidip, milli iradeyi garanti altında daha da etkin kılacağız."

TÜRKİYE BÖLÜNECEK OLSAYDI...

15 Temmuz'da 248 şehidimizin kanına giren hain teröristlere, Kandil'e selam duranlara, Pensilvanya'nın karşısında hazırola geçenlere sadece milletin karşısında hazırola geçmek için 'evet' diyeceğiz. Bu tellallar ne diyor; Efendim, ülke bölünecek. Yahu bu referanduma evet deyince ülke bölünecek olsa önce Kandil koşa koşa evet der. Onların amacı Türkiye'yi bölmek değil mi zaten. Böyle fırsat gelmiş ayaklarına teperler mi? 15 Temmuz Türkiye'yi bölmek isteyenleri FETÖ hayır kampanyası yapıyor. Pensilvanya'daki fitne yuvasından 'Hayır' oyu talimatı çıkıyor. Bunlar memleketin yararına olacak hiçbir şeye 'evet' derler mi?"

BUNLARIN HEPSİ GEÇİCİ

Her şeye rağmen Türkiye istikrarı koruyor, bundan zerre kadar şüpheniz olmasın. 2016'da uluslararası doğrudan yatırımların yüzde 56'sını 15 Temmiz'dan sonra aldık. Sadece bu bile AK Parti'ye güvenin artarak devam ettiğini göstermeye yapar. 2017'de reformlarımız ve atılımlarımız kesintisiz devam edecek. Son dönemde işsizlikte istemediğimiz ufak tefek olumsuzluklar yaşandı. Bunlar geçici, hepsini aşıyoruz.

CUMHURBAŞKANIMIZLA BERABER SEFERBERLİK BAŞLATTIK

2016'da aldığımız kararlar yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı. Dövizde iniş devam ediyor. Yukarı çıkarken yaygara yapanlar aşağı doğru inerken sus pus, ağızlarını bıçak açmıyor. Cumhurbaşkanımızla birlikte işadamlarıyla toplantı yaptık, istihdam seferberliği başlattık.

EL BAB'IN TAMAMI KONTROL ALTINDA

Terör örgütleri arasında ayrım yapanlar şunu bilsinler; bizim için PKK eşit YPG eşit DEAŞ eşit FETÖ... Hepsi aynı derecede terör batağına batmış katiller sürüsüdür. Türkiye'nin ulusal güvenliği ve çıkarları için bunların hepsiyle amansız mücadelemiz devam edecek. El Bab'da şehrin tamamı kontrol altına alındı. Şimdi temizlik harekatı yapılıyor. Şehirde güvenliğin tam olarak sağlanması bir miktar zaman alacak. Devleti FETÖ denen illetten temizlemek için aralıksız çalışıyoruz.

FETÖ GELECEK HESAP VERECEK

FETÖ elebaşına gelince... ABD'li yetkililerle görüşmemiz devam ediyor. Yeni yönetimin daha anlayışlı ve duyarlı olacağını görüyoruz. Şartlar ne olursa olsun FETÖ gelecek hesap verecek. Terör örgütleri tamamen yok edilinceye kadar bu mücadele sürecek.

KILIÇDAROĞLU'NA SESLENİYORUM

Sayın Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum. Halkoylaması için bir ilham peşinde. Bu ilhamı Şili'de bulmuş.  Adamlar bir film yapmış, CHP de oradan medet umuyor. Tamam anladık, uzun yıllar halka güvenmediniz, seçkin takıldınız amma hani değişiyordunuz? Şili'ye kadar uzanacağınıza Şile'ye gitseydiniz, bu ülkenin köylerine gitseydiniz. Gidip de bir kahvehanede otursaydınız bizim bilgilerden daha çoğunu öğretirlerdi. Kafa bu ülkeye yabancı. Kafa bu halkın irfanına, idrağına güvenmiyor. Akıl dedin miydi adamın aklına uzak diyarlar geliyor. Sayın Kılıçdaroğlu senin bu  derdin, bu kafayla derman bulmaz."