BIST 9.554
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.487,27
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım'dan ABD ve YPG açıklaması

ABD'nin YPG'ye silah vermeyeceği sözüyle ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, "Beklentimiz bir an önce bu ortaklığı artık sona erdirmeleri. Gerçek müttefiklerine geri dönmelerini bekliyoruz" dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin YPG ile olan ortaklığını sona erdirmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, "ABD'nin gerçek müttefiklerine geri dönmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Binali Yıldırım, İngiltere'ye hareketi öncesi gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan-ABD Başkanı Trump görüşmesi sonrası ABD'nin artık YPG'ye silah vermeyeceği sözü üzerine konuşan Yıldırım şunları söyledi: 

"Ziyareti Birleşik Krallık Başbakanı Sayın Theresa May'ın daveti üzerine yapıyoruz. Bu ziyarette esas itibariyle iki önemli başlık var; bir tanesi Birleşik Krallıkla Türkiye arasındaki ikili ilişkileri bütün boyutuyla ele almak. Karşılıklı ticaret hacmimiz son bir iki yıl içerisinde başka ülkelere karşılık artarak devam ediyor. Özellikle savunma sanayinde TFX projesini yapmak üzere bu yılın içerisinde bir anlaşma gerçekleştirmiştik. Bu projenin bundan sonraki evrelerini de ele alacağız. Ayrıca Suriye başta olmak üzere bölgesel konularda müzakereler yapacağız. En son Sayın Cumhurbaşkanımız, Rusya Devlet Başkanı ve İran Cumhurbaşkanı'nın katıldığı Soçi toplantısının sonuçlarını değerlendireceğiz. Soçi görüşmelerinin Birleşmiş Milletler şemsiyesinde Cenevre'de kalıca barışa giden yolu açan en önemli süreç olduğunu bütün taraflar kabul ediyor. Bu çerçevede Suriye ve Irak'ta iç savaşın tamamen sona erdirilmesi, aynı zamanda bütün terör örgütlerinden bu toprakların arındırılması, bütün etnik kimliklerin katılacağı yeni Suriye devletinin teşkili ve Irak'ta referandum sonucu ortaya çıkan durumun değerlendirilmesi ve Türkiye-Irak ilişkilerinin bundan sonraki seyri konularını bölgede Birleşik Krallıkla Türkiye'nin yapabileceği iş birliğini kapsamlı bir şekilde ele alacağız. Ayrıca bugün ve yarın devam edecek bu ziyaretimizde özellikle Birleşik Krallıktaki yatırımcılar ve iş dünyasının temsilcileriyle de bir araya gelme fırsatımız olacak."

"DEAŞ DA TEMİZLENDİĞİNE GÖRE..."

Bir basın mensubunun "Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Bu görüşmenin ardından Amerika'nın artık YPG, PYD'ye silah vermeyeceğinin sözünü verdiği açıklandı. Sizin bu konudaki değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?" şeklindeki soruya Başbakan Yıldırım, "Söz verdiğine göre değerlendirilecek bir konu yok. Zaten başından beri biz orada DEAŞ terör örgütüyle mücadele için PKK'nın kuzenleri yeğenleri olan PYD ve YPG ile bir olup onlara karşı mücadele etmenin doğru bir seçim olmadığını hep söyledik. Dostumuz ve müttefikimiz Amerika Birleşik Devletleri her defasında bize bunun bir tercih değil bir mecburiyet olduğunu söylediler. DEAŞ da temizlendiğine göre artık böyle bir mecburiyet de ortadan kalkmış durumda. Beklentimiz bir an önce bu ortaklığı sona erdirmeleri ve gerçek ortaklarına, müttefiklerine geri dönmeleri" diye cevap verdi.

ABD'den flaş YPG kararı! Trump söz verdi

Terör örgütü YPG'den gövde gösterisi!