BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan Yıldırım sert çıktı: Altından kalkamaz

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "şeddeli diktatör" diyen CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'a sert tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'ı hedef aldı.

Tezcan'ı "Parti sövücüsü" olarak niteleyen Yıldırım, eleştirilerin odağındaki isim için "Bakın bunlara burada terbiyem müsaade etmiyor. Öyle bir cevap veririm ki altından kalkamazlar. Ama şu kadarını söyleyeyim, şeddeli diktatör arıyorlarsa geçmişlerine, geleneklerine baksınlar." dedi.

Bülent Tezcan kimdir nereli Erdoğan'a ne dedi sözleri

Başbakan Yıldırım AK Parti grup toplantısında konuştu. Partideki istifa sürecini ve kongrelere ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım'ın gündeminde CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan vardı. İşte Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

BÜYÜK KONGRE 2018 ORTASINDA
"Merkez ilçe kongreleri kasım ayında bitecek. İl kongreleri mart sonuna kadar bitirmiş olacağız. 2018 ortalarında büyük kongreyi gerçekleştirmiş olacağız.

İSTİFA EDEN BELEDİYE BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR
Teşkilatlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni görev alan veya görevini devreden bütün yol arkadaşlarımı selamlıyorum. Bizim davamız makam mevki yarışı değil, vatandaşa hizmet yarışıdır. Arkadaşlarımızın bu bilinçle görev yaptıklarını ve bu bilinçle görevlerini başka arkadaşlara devrettiklerini biliyoruz. Belediyemizdeki istifalar ve değişim de aynı anlayış içerisinde gerçekleşiyor. Bunu millete hizmet yolunda bir nöbet değişimi olarak görüyoruz. Bizim yol arkadaşlığımız başka partiler gibi görev bitene kadar değil son nefesi verene kadardır. Görevlerini devreden bütün belediye başkanlarımıza hizmetlerinden dolayı bir kez daha partimiz adına milletimiz adına teşekkür ediyorum.

"AYARI KAÇMIŞ BİR DİL"
Burada bir noktaya özellikle dikkatinizi geçmek istiyorum. Son zamanlarda ana muhalefet partisi CHP’de ciddiyeti giderek artan bir üslup bozulması yaşanıyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ne dediğini anlayan varsa beri gelsin. Şimdi ana muhalefet partisi sözcülerini de böyle ayarı kaçmış bir dil kullanmaya atan sebebi de doğrusu merak ediyoruz.

“PARTİ SÖZCÜSÜ MÜ, PARTİ SÖVÜCÜSÜ MÜ DOĞRUSU ANLAYAMADIK”
Bir parti sözcüsü geçen gün, cumhurbaşkanımız hakkında münasebetsiz laflar etti. Onu dinleyince adam parti sözcüsü mü, parti sövücüsü mü doğrusu anlayamadık. Bakın bunlara burada terbiyem müsaade etmiyor. Öyle bir cevap veririm ki altından kalkamazlar.  Ama şu kadarını söyleyeyim, şeddeli diktatör arıyorlarsa geçmişlerine, geleneklerine baksınlar.

SİZİN BU HEZEYANLARINIZ GERÇEĞİ DEĞİŞTİRMEZ
Vatandaşın duası ve desteğiyle kesintisiz iktidara gelen parti AK Parti’dir, lideri de Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sizin bu hezeyanlarınız bu gerçeği değiştirmez. Bunu vatandaşımız biliyor. Sayın Kılıçdaroğlu sadece cumhurbaşkanımıza, partimize değil aynı zamanda da millete de hakaret etmekten gerek duymuyor. Sandığa gidip serbest iradesiyle oy veren vatandaşlara yükleniyor. “Niye AK Parti’ye oy veriyorsunuz” diye onlardan hesap sormaya çalışıyor. Bu üslup ne siyasete ne de siyasetçiye yakışır.

Sen ikide bir saygısızlık yapacaksın, meramını siyasi nezaket içinde ifade etmeyeceksin sonra da saygı bekleyeceksin. Ve diyor ki ‘Evet oyu verenlerin çoğu pişman’ Kardeşim nereden biliyorsun? İnsanların aklından geçenleri okuma kabiliyeti mi kazandın?

“15 YILDIR BİR ADIM BİLE İLERİ GİDEMEYEN PARTİNİ KURTAR KARDEŞİM”
Vatandaşlarla kavga etmenin değil, barışmanın yolunu bul. Çalış, çabala bir gün belki sen de iktidar olursun. Size oy verenle birlikte başka partilere de oy verenlere saygı duymayı öğreneceksiniz. Bir de diyor ki “Demokrasinin namusunu kurtaralım” Sen merak etme Kemal bey, AK Parti milletimizle birlikte 15 yıldır demokrasinin namusunu, vesayetçilere darbecilere karşı korudu, korumaya devam ediyor. Eğer illa bir şey kurtarmak istiyorsan, 15 yıldır bir adım bile ileri gidemeyen partini kurtar kardeşim. Bu ülkenin siyasetinde bu ayıplı dilin yeri yok. Herkes ne konuştuğunu bilecek, millete yakışan üslupla konuşacak.