BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım İzmir'i umutlandırdı!

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın başbakanlığı İzmir'i umutlandırdı. Yıldırım, Başbakan olarak ziyaret ettiği İzmir'de yeni projeler için müjde verirken, bahar havası estirdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım'ın, İzmir Büyükşehir Beledile Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyareti İzmir'de bahar havası estirdi. CHP'li vekillerin ziyaretten rahatsız olduğu iddia edilirken AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir için pek çok proje geliştirilebileceğini ifade ederek Kocaoğlu'nun da adımlarıyla İzmir'de bahar havası estiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın iki günlük İzmir ziyaretini değerlendiren AK Parti İzmir milletvekilleri, “İzmir’de bahar havası esiyor” diye yorumlarken, CHP’li bazı milletvekillerinin ise bu durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

Yıldırım’ın ziyareti sonrası açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “İzmir’de Başbakanımıza bir sahiplenme olduğunu biliyoruz. Bunlar birilerini rahatsız ediyor. CHP milletvekillerinde ve genel başkanlarında bir rahatsızlık söz konusu” derken, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise, “İzmir’de bahar havası esiyor. İzmir milletvekilleri olarak bu durumun Ankara’ya yansımasından memnunuz ama CHP milletvekillerinin bu durumdan rahatsız olduğunu da görüyoruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir’in sorunları için yapılacak işbirliğinin de çok önemli olduğuna vurgu yapan Sürekli, “İZBAN projesi ortada. Daha pek çok proje geliştirilebilir. Kocaoğlu’nun da attığı adımlar var. Kısacası İzmir’de bahar havası esiyor. İzmir milletvekilleri olarak bu durumun Ankara’ya yansımasından memnunuz ama CHP milletvekillerinin bu durumdan rahatsız olduğunu da görüyoruz. Meclis’te baltalayıcı konuşmalarını kınıyorum. Bu konuşmalar olumlu havaya zarar veriyor. Yerel siyasetçiler olarak hizmet için işbirliği ile kol kola yürüyeceğimize inanıyoruz. Siyaset, zamanı geldiği zaman yapılır ama her gün siyaset yapmak ülkeye zarar verir. Bazı CHP’li milletvekillerinin bu huylarından vazgeçmeleri gerekiyor. Binali Yıldırım rüzgarı kimseyi rahatsız etmesin. Bu İzmir’e ve İzmirliye yarayacak. Önce İzmir’i düşünsünler” dedi.

YILDIRIM'I İLK ZİYARET EDEN SİYASİ KOCAOĞLU

İzmir’de bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Uganda’ya uğurladıktan sonra Konak'taki Başbakanlık ofisinde Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile görüşmüştü. Aziz Kocaoğlu bu ziyareti sonrası Başbakan Binali Yıldırım’ı makamında ziyaret eden ilk siyasi oldu.

YILDIRIM KOCAOĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ

Görüşme sonrası açıklama yapan Başbakan Yıldırım, Kocaoğlu’na teşekkür ettiğini belirterek “Yıllarca tecrübelerini notlar halinde benimle paylaştı. Ben de kendisine hakkımdaki söylediği sözler ve verdiği destek nedeniyle teşekkür ettim. Çünkü tavrı yakın siyasi tarihimizde görülmüş bir şey değildi. Bunu kendisine söyledim ve özel olarak teşekkür ettim” demişti.

KOCAOĞLU 'GÖNLÜMDE YATAN BAŞBAKAN' DEMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hükümette en çok tanıdığı ve en çok görüştüğü ismin Binali Yıldırım olduğunu söyledi, "Kendisiyle centilmenlik çerçevesinde siyasi mücadele verdiğim de oldu, birlikte bazı işlere imza attığımız da oldu. Binali Bey’in Başbakan olması, mutlaka İzmir’in lehine olacaktır. Ben yerel bir yöneticiyim ve genel siyaset konuşmayı da sevmem. Ama bana sorsalar ’Kim olsun’ diye, ’Gönlümden geçen isim, Binali Bey’ derim" demişti.