BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.398,42
HABER /  DÜNYA

Başbakan Yardımcısı CHP’ye yüklendi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, demokratikleşme paketi konusunda, CHP’nin el altından dava açtırmak suretiyle bunun iptali için yol aradığ...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, demokratikleşme paketi konusunda, CHP’nin el altından dava açtırmak suretiyle bunun iptali için yol aradığını belirterek, “CHP eskiden Anayasa Mahkemesi’nin kapısının önünde yatardı. Şimdi bu kanun olmayınca o kapıya gidemediler” dedi.

KAMUDA BAŞÖRTÜSÜ SERBESTLİĞİ
Bayram tatilini memleketi Yozgat’ta geçiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yerköy ilçesinde partililerle bir araya geldi. Belediye düğün salonunda partililerle bayramlaşan Bozdağ, demokratikleşme paketi hakkında bilgi verdi. CHP’nin kamuda başörtüsü serbestliği düzenlemesini iptal etmek için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğunu ifade eden Bozdağ, CHP’li bir milletvekilinin bu düzenlemenin Anayasa’ya ve kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle Danıştay’a iptal davası açtığını söyledi. Bu milletvekilinin kendi başına mı yoksa CHP’nin adına mı dava açtığını soran Bozdağ, “Vekil ’ben kendim açıyorum’ diye bir açıklama yaptı. CHP’ye de çağrıda bulundum eğer CHP ’bu dava benim davam değil’ diyorsa, ’bu vekil kendi başına hareket etmiş’ diyorsa o zaman lütfen çıksın desin ki ’bizim bu davanın arkasında bir desteğimiz yoktur. Biz bu davanın açılmasını doğru görmeyiz. Bu vekil parti politikalarının dışında da hareket etmiştir onunla da ilgili şu işlemi yapıyoruz’ deyin ki biz sizin samimiyetinize inanalım" dedi

’’EL ALTINDAN DAVA AÇTIRIYORLAR’’
CHP’nin milletin bu konuda ortaya koyduğu samimi iradeye açıktan karşı çıkamadığı için başka bir çıkış aradığına değinen Bozdağ, "El altından dava açtırmak suretiyle bunun iptali için yol arıyor, çıkış arıyor. CHP eskiden Anayasa Mahkemesi’nin kapısının önünde yatardı. Şimdi bu kanun olmayınca o kapıya gidemediler. Yönetmelik değişikliği olunca Danıştay’ın kapısına gittiler ve oradan imdat bekliyorlar. Demokrasiye, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne din ve vicdan özgürlüğüne inanan, hiçbir yerde bu hakkı ayıplamaz ve bunu ayıplayanı, hukuk dışı göreni herkes kınar. Herkes ayıplar. Esas ayıp olan bu adımın önünü kesmek için hukuku kullanmak için mahkemeye başvurmaktır" diye konuştu.
Mahkemenin düzenlemeyi iptal edeceğine ihtimal vermediğini vurgulayan Bozdağ, “Hukukta buna izin veren biz düzenleme yok. Biz şimdi bu yönetmeliği değiştirerek esasında yönetmeliği Anayasa ve yasalara uygun hale getirdik. Ama bunlar milletin başında boza pişirmeye alışmış dayatmacı CHP’nin anlayışını yansıttıkları için buna tahammülleri yok. Ama artık Türkiye bunu aştı bunu da aşacaktır. İnşallah bu davadan da bir netice çıkmayacaktır. Çünkü hukuk varsa, insan hakları varsa, anayasamız orada duruyorsa kanuna anayasaya ve insan haklarına Anayasa’nın 90. maddesine göre hüküm verme yetkisi mahkemelerdeyse bu kanunların hiçbirisi CHP’nin bu davasına hak vermez" ifadelerini kullandı.
(İHA)