BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Çanakkale ve İzmir’de sağanak yağış

Çanakkale’de, öğlen saatlerinde hafif yağan yağmur, 10 dakika şiddetini artırdı. Sağanak yağışın ardından, birçok cadde ve sokak sular altın...

Abone ol

Çanakkale’de, öğlen saatlerinde hafif yağan yağmur, 10 dakika şiddetini artırdı. Sağanak yağışın ardından, birçok cadde ve sokak sular altında kaldı.
Çanakkale’de saat 16.00 sıralarında etkili olan sağanak yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Öğlen saatlerinde başlayan ve hafif şekilde yağan yağmur, yerini sağanak yağışa bıraktı. 10 dakika etkili olan şiddetli yağış, birçok cadde ve sokağın sular altında kalmasına neden oldu. Bayram ziyaretine giden vatandaşlara zor anlar yaşatan yağışın ardından sular altında kalan sokaklar, esnaf tarafından temizlenmeye çalışıldı.

İZMİR’DE SAĞANAK YAĞIŞ
Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava etkisi İzmir’de kendisini öğle saatlerinden sonra gösterdi. Kısa sürede etkisini gösteren yağmurda, trafik akışı yavaşladı, açık kasa kamyonetlerde bulunan vatandaşların korunma yöntemi olarak battaniyelere sarıldığı görüldü.
İzmir’in Konak ilçesinden Karşıyaka istikametine seyir eden trafik akışında, yağmura hazırlıksız yakalanmanın manzaraları görüldü. Özellikle açık kasa kamyonetlerde taşınan yolcuların, yağmurun etkisiyle kamyonette bulunan battaniyelere sarıldığı görüldü. Aynı zamanda yağışın etkisiyle yollarda su birikintileri meydana geldi, trafik akışında ise yavaşlama dikkat çekti.

OLUMSUZLUKLARA KARŞI UYARI
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Ege kıyılarında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, zamanla bölge geneline yayılması ve akşam saatlerinde etkisini artırmasının beklendiği belirtildi. Çanakkale ve Balıkesir’in Ege Denizi kıyılarındaki ilçeleriyle, İzmir’in kuzey ilçelerinde etkisini sürdürmesi beklenen yağmur nedeniyle metrekareye 21-50 kilogram yağış miktarının düşeceği belirtildi.
Yetkililer, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle, vatandaşların ve ilgililerin, meydana gelebilecek su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksama gibi çeşitli olumsuzluklara karşın dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.
(İHA)