BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’a yanıt verdi

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Başbakan Erdoğan’ın İmralı görüşmeleriyle ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin, "Başbakanın, parti...

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Başbakan Erdoğan’ın İmralı görüşmeleriyle ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin, "Başbakanın, partimize yönelik, İmralı görüşmelerini partimiz adına sürdüren, diyalogları yürüten arkadaşlarımız adına ’Adalet Bakanıyla iyi geçinsinler, yoksa bu yol kapanır’ demesi, açıkçası Öcalan’ın açtığı bu çözüm ve barış yoluna gölge düşürmektedir” dedi.
BDP Diyarbakır İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, gazetecilere Başbakan Erdoğan’ın dün bayram namazı çıkışında İmralı görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamayla ilgili konuştu. BDP il teşkilatında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydoğan, Kurban Bayramını huzur ve barış ortamında kutladıklarına dikkat çekerek, şunları söyledi: “2 ay önce bir bayram daha kutlamıştık. Geçen bayramı Türkiye’de barış, huzur ortamında kutlamıştık. Bugün bu bayramı da barış, huzur ortamında kutluyoruz. Umarız barış ve huzur yolu sonuna kadar devam eder, bu ülkede Kürt sorununun çözümüyle birlikte barış, huzur, kardeşlik ve demokrasi ortamı hakim olur.”

“BAŞBAKANIN VERDİĞİ MESAJIN, ÖCALAN’IN VERDİĞİ UMUTLU MESAJLARIYLA UYUMLU OLMAMIŞTIR”
Bayramlaşma programının ardında gazetecilere açıklamada bulunan BDP’li Aydoğan, Başbakan Erdoğan’ın dün yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Başbakanın verdiği mesajlarla Öcalan’ın verdiği mesajların uyumlu olmadığını anlatan Aydoğan, “Abdullah Öcalan’ın İmralı Adası’nda verdiği umut dolu mesajlara rağmen, Sayın Başbakan’ın tam da bayram namazı çıkışında verdiği mesajlar Öcalan’ın verdiği mesajlarla uyumlu olmamıştır. Özellikle Sayın Başbakanın, partimize yönelik, İmralı görüşmelerini partimiz adına sürdüren, diyalogları yürüten arkadaşlarımız adına ’Adalet Bakanıyla iyi geçinsinler, yoksa bu yol kapanır’ demesi, açıkçası Öcalan’ın açtığı bu çözüm ve barış yoluna gölge düşürmektedir. Bize göre artık Başbakan bu tehdit ve şantajlardan vazgeçmelidir. Bu süreç, böyle tehdit ve şantajlarla sürdürülecek bir süreç değildir. Başbakan dahil olmak üzere hepimizin bu sürecin barışla noktalanması için, Türkiye halklarının tümü barış içerisinde bir arada eşitçe ve özgürce yaşamanın yolu açılabilmesi için, görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu görev ve sorumluluk bize göre, en önce Başbakan’dandır. Hem eş başkanlarımızın hem partili arkadaşlarımızın yaptığı her ağır eleştiriye, bu şekilde yanıt vermek, olsa olsa halkların bu sürece olan güvenini azaltmaya yarayacaktır” dedi.
(İHA)