BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.501,20
HABER /  DÜNYA

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm süreci içerisinde pek çok hadise olabileceğini, çünkü çözüm sürecinin pek çok provokasyona, sabotaja...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm süreci içerisinde pek çok hadise olabileceğini, çünkü çözüm sürecinin pek çok provokasyona, sabotaja riske açık bir süreç olduğunu belirterek, “Zaman zaman bu süreci sabote etmek isteyenler Türkiye’nin her yerinde ortaya çıkabilir. Ben bu tür saldırıları çözüm sürecini istemeyenlerin gerçekleştirdiği birer sabotaj olduğunu düşünüyorum” dedi.
Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat’a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Şahin Tepesi Belediye Sosyal Tesislerinde öğle yemeğine katılıp basın mensuplarının sorularını yanıtladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Bursa ve İzmir mitingini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, şöyle konuştu: “Sayın Bahçeli, konuşmalarında milletimizin arasındaki sevgi bağlarını, milletimiz arasındaki kardeşlik hukukunu adeta bombalıyor. Milletimizin birliğine dirliğine, kardeşliğine, kardeşlik hukukunun daha güçlü olmasına hizmet edecek söylemler yerine bu birliği bu dirliği, bu hukuku zayıflatacak söylemler içerisinde bulunmaktadır. Benim Sayın Bahçeli’ye çağrım söylediklerine baksın. Bu milletin arasındaki sevgiyi saygıyı azaltıyor mu çoğaltıyor mu? Birliği dirliği takviye ediyor mu yoksa zarar mı veriyor? Onu değerlendirmesi lazım çünkü söylediği sözlerin aklıselim bir çerçevede söylenecek sözler olmadığı çok açtıktır. Milletimiz onun bu sözlerini kendi vicdan terazisinde tartıyor ona göre karar veriyor. Milletimizin basireti Sayın Bahçeli’nin basiretinden çok daha ileridedir. O yüzden Sayın Bahçeli’nin sözleri milletimizin birbirini sevmesine kardeşlik hukukunu yüceltmesine engel olamayacaktır.”
MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin "Akil insanlar bu sözlerden ürkmelidir" söylemini de eleştiren Bozdağ, şunları söyledi: “Akil insanlar Türkiye’nin tanıdığı insanlardır. İlmiyle veya başka alanlardaki çalışmalarıyla kendisini ispat ettirmiş, görüşlerine katılmasa bile herkesin yetkinlik konusunda hem fikir olduğu insanlarımızdan oluşuyor, bunların tamamını da milletimiz değişik boyutlarda tanıyor ve bu insanları biraya getiren şey kanın durdurulması, gözyaşının dindirilmesi, terörün sona erdirilmesi, 30 yılı aşkındır devam eden yangının söndürülmesidir. Böylesi bir yangını söndürmek ortak paydasında, kanı durdurmak ortak paydasında birleşmiş insanlarımıza bu nokta da küfürler, hakaretler, saygısızlıklar yapılması asla kabul edilemez. Şunu her defasında ifade ediyorum. Küfretmek, fikir üretememenin bir sonucudur. Fikir sahibi olanlar küfretmezler. Eğer birisi küfür ediyorsa, hakaret ediyorsa onun üretebileceği bir projesi olmadığındandır. Söyleyeceği bir sözü olmadığındandır, yapacağı doğru dürüst bir projesi olmadığındandır. Sayın Bahçeli ve ekibi hakaret yerine eğer varsa söyleyecek sözleri onları buyursun söylesin. Ama maalesef söyleyecek sözü olmadığı için hakaret ve küfür yolunu tercih ediyor. Esasında bu Bahçeli’yi küçülten bir yaklaşımdır. Milletimiz fikir ve küfürü birbirinden ayırt etme kabiliyetine sahiptir. Bunu da her defa seçimlerde ve pek çok uygulamasında göstermiştir”

YENİ ANAYASA DA TÜRK VE TÜRK MİLLETİ KELİMESİ VAR
Anayasadan şunlar çıkacak veya şunlar anayasaya sokulacak diye çözüm süreci içerisinde pek çok iftiralar yapıldığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti: “Biz her defasında söylüyoruz bunlar yalan ve iftiradan ibaret. AK Parti grubunun anayasa uzlaşma komisyonuna sunduğu metin içerisinde hem Türk kelimesi hem Türk Milleti kelimesi defalarca geçmektedir. Bunu MHP’nin komisyon üyeleri de CHP’nin komisyon üyeleri de bilmektedir ve partilerini eminim ki bilgilendirmektedirler. Ama buna rağmen parti genel başkanları milletimizin bu noktadaki hassasiyetini istismar etmekten maalesef geri durmamışlardır. Büyük bir yalanı, büyük bir iftirayı dile getiriyorlar."
Bahçeli ve ekibinin sanki Türkiye’de Türk bayrağına karşı bir çalışma varmış gibi her yerde kalkıp bu sefer bayrak üzerinden başka şeyler söylediğini anlatan Bozdağ, şunları söyledi: "Yıllar yılı Türkiye’de bayraktaki hilalin, bayraktaki yıldızın, bayraktaki kırmızının ne anlama geldiğini anlatan ve bunun mücadelesini veren kadroya ayyıldızlı al bayrağı Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi dünyanın her yerinde onurla gururla dalgalandırmayı kendileri için şeref sayan bir kadroya sayın Bahçeli’nin bayrak üzerinden istismar yaparak saldırması büyük bir yanlıştır. Bahçeli’ye benim buradan tavsiyem biz ayyıldızlı al bayrağı Türkiye’nin 81 ilinde onurla gururla dalgalandırıyoruz. Yozgat’ta da dalgalandırıyoruz, İzmir’de de, Hakkari’de de dalgalandırıyoruz. Sayın Bahçeli bayrak sevgisini dilerim ki sadece ülkenin bazı illerinde değil, Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde aynı onurla yanı gururla dalgalandırabilir. Ben onu bu onuru bu gururu yaşamaya davet ediyorum. Buyursun her yerde bunu yapsın biz Sayın Bahçeli’yi bu noktada alkışlayalım. Ama maalesef bayrak üzerinden de bir istismar siyaseti yapılıyor. Bunu milletimiz yakinen görüyor. Hepimizin derdi ay yıldızlı al bayrağın gönderde daha gururla dalgalanması ve dünyanın her yerinde itibar görmesidir. Biz hükümet olarak attığımız adımlarla bayrağımızın itibarını dünyanın her yerinde daha üst bir noktaya getirdik. Türkiye Cumhuriyetinin adını da dünyanın her yerinde yücelten adımları biz attık, icraatlara da imzayı biz attık. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin de devletimizin de bayrağımızın da milletimizin de itibarını içeride ve dışarıda daha güçlü hale getirmek için geceyi gündüze katarak çalışıyoruz çalışacağız da birileri de istismar ediyor. Onları da milletimiz tanıyor tanıyacaktır.”

PKK’NIN DERDİ BAHÇELİ’Yİ SARMIŞ DURUMDA
PKK terör örgütünün derdinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi sardığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti: “Bahçeli konuşurken veya CHP’liler konuşurken PKK’nın ne yapacağının derdi ve telaşına düşmüş durumundalar. PKK’lılar ne yapacak, terör örgütü mensupları ne olacak, bunlar niye silahları susturuyor, niye Türkiye topraklarını terk ediyor. Niye terör eylemi yapmıyor Bahçeli bunun derdine bunun telaşına düşmüş. Yahu silahların susması, terör örgütü mensuplarının Türkiye topraklarını terk etmesi, Türkiye’de terör saldırılarının olmaması kötü bir şey mi? İyi bir şey, ama bu iyi şeylerden bir rahatsızlık var şu anda, PKK terör örgütünün derdi Bahçeli’yi sarmış, ne verdiniz diyor, ne yaptınız diyor konuşuyor. Yani onun derdi Bahçli’yi sarmış durumda. Biz şunu çok açıklıkla söylüyoruz. Biz milletimizin huzuru, refahı, kardeşliğimizin, birliğimizin, dirliğimizin güçlü olması için adım atıyoruz. Bu adımları atacağız. Ne yaptığımızı milletimiz görecektir, milletimizden gizli kapaklı hiçbir şey yapmadık bundan sonra da yapmayacağız. Ama çok ilginçtir. PKK terör örgütünün neler alıp alamadığının derdi MHP Genel Başkanı’nı sarmış durumda. Öcalan onu izliyordur, kendisini bu kadar kendi örgütünü bu kadar savunan takip eden Bahçeli’yi o da takip ediyordur eminim.”
(İHA)