BIST 10.413
DOLAR 32,30
EURO 35,13
ALTIN 2.407,89
HABER /  DÜNYA

YANGINDA ÖLENLER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Küçükçekmece’deki yangında hayatını kaybeden 5’i çocuk 6 kişinin cenazeleri, memleketlerine gönderildi. Helallik alınması sırasında ailenin ...

Abone ol

Küçükçekmece’deki yangında hayatını kaybeden 5’i çocuk 6 kişinin cenazeleri, memleketlerine gönderildi. Helallik alınması sırasında ailenin bazı yakınlarının baygınlık geçirdiği görüldü.
Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Florya Caddesinde dün akşam saatlerinde dört katlı bir binanın asma katındaki evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında ölen beşi çocuk altı kişinin otopsi işlemleri tamamlandı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazeler İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait iki cenaze nakil aracıyla Kanarya Mahallesi’ndeki Mareşal Fevzi Çakmak Camii’ne götürüldü. Burada vatandaşlardan helallik istendi. Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk ve Belediye Başkanı Aziz Yeniay da camiye gelerek ailelere baş sağlığı diledi. Başkan Yeniay, cenazelerin götürüleceği Mardin ve Mersin’e iki otobüs göndereceklerini duyurdu. Helallik istenmesinden sonra cenaze araçları camiden ayrıldı. Araçlar hareket ettiği sırada, ölenlerin yakınlarından bazıları baygınlık geçirdi. Baygınlık geçirenlere vatandaşlar su ve kolonya ile müdahale etti.

YEĞENİNİ KURTARDI KIZI ÖLDÜ
Öte yandan aile üyelerinden alınan bilgiye göre, yangın çıktığı sırada evde sekiz kişinin bulunduğu belirtildi. Gülcan Erten ve Elif Erten’in çocuklara bakmak için eve geldikleri, ailenin diğer fertlerinin ise alışveriş için dışarı çıktığı belirlendi. Yangının fark edilmesi üzerine Gülcan Erten’in yeğeni Ahmetcan Bahçi’yi alarak dışarı çıkmayı başardığı ancak kızı Fatmagül Erten’i çıkaramadığı kaydedildi. Elif Erten, 7 aylık kızı Nisanur ve diğer dört çocuk dışarı çıkmayı başaramadı. Yangının söndürülmesinden sonra içeri giren ekiplerin Elif Erten’i kucağında bebeği ve diğer çocukları da etrafında toplanmış olarak bulduğu belirtildi.
Ölenlerden 4 yaşındaki Fatmagül Erten’in yangında yeğenini kurtarmayı başaran Gülcan Erten’ın kızı olduğu öğrenildi.
(İHA)