BIST 10.336
DOLAR 32,20
EURO 34,75
ALTIN 2.449,42
HABER /  GÜNCEL

Başbakan kovduran hobi!

Tayland Başbakanının hobisi onu işinden etti. Bakın o hobi neydi?

Abone ol Başbakanlığı sırasında televizyonlarda yemek programları yapan Tayland Başbakanı Samak Sundaravej'ın görevi, anayasayı ihlalden mahkeme kararıyla son buldu.

9 kişiden oluşan jürinin başkanı hakim Chat Chonlavorn, Samak'ın görevi sırasında özel bir televizyonda yemek programları yaparak Anayasa'nın 267. maddesini ihlal ettiğini ve bundan dolayı başbakanlık görevinin son bulduğunu duyurdu.

Chat, yeni hükümet kuruluncaya kadar eski hükümetin göreve devam edeceğini ifade etti. Samak'ın muhalifleri, televizyondan canlı olarak yayımlanan mahkeme kararını alkış ve sevinçle karşıladı.

Mahkeme, Samak'a bir daha başbakan olamayacağı gibi bir yasak getirmedi. Bu yüzden, partisi Samak'ı yeniden başbakan adayı olarak belirledi.

26 Ağustos'tan bu yana başbakanlık binası Samak'ın istifasını talep eden protestocuların işgali altında bulunuyordu. Yemeğe düşkünlüğüyle tanınan Samak, başbakan olmadan önce 7 sene televizyonda yemek programı yaptı. Başbakan olarak göreve başlamasından sonra da birkaç kez televizyondaki programa katılan Samak, başbakanlık sırasında başka bir iş yapılamayacağına dair anayasadaki yasağı ihlal etmiş oldu.

Samak, televizyondan herhangi bir ücret almadığını, sadece ulaşım ve benzeri masrafları tahsil ettiğini iddia ediyor.