BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Doğan, Topbaştan ne istedi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Aydın Doğan'ın Hilton'la ilgili isteklerini anlattı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tartışmalara neden olan Hilton Oteli arazisiyle ilgili olarak, Aydın Doğan'dan kendilerine talep geldiğini ancak bölgede ikinci bir Gökkafes vakasının yaşanmaması için talebi geri çevirdiklerini söyledi. 

BAŞBAKAN HAFTA SONU AÇIKLAYACAK

Topbaş, Hilton Oteli arazisiyle ilgili soruları yanıtladı. Söz konusu araziyle ilgili gerekli açıklamaların Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından yapıldığını belirten Topbaş, "Başbakan bu hafta sonunda zaten başka bilgiler de vereceğinden bahsetti. Belediyemize yapılan talep kendilerinin de bahsettiği gibi Şişli Belediyesi'nden oy birliği ile geçen 2.7 tarzındaki bir emsal talebi Şişli planlarına ihtar ile gelen bir talepti. Bu belediyemize gelmişti ve imar komisyonu bu talebi ilçe belediyesine geri gönderdi" dedi.

DOĞAN NE ÖNERDİ?

Doğan Medya Grubu Başkanı Aydın Doğan'ın kendilerine Hilton Oteli arazisini değerlendirmek istediğinden bahsettiğini ifade eden Topbaş, "Tabii bizim meclisimizde böyle bir yoğunluğun kabul olmasının mümkün olmayacağını kendisine bahsetmiştim. Çünkü orası bir kentsel sit alanı ve kentin soluklanabileceği yeşil alan.

İKİNCİ BİR GÖKKAFES VAKASI

Bir noktada kente oksijen veren alan. Biz mümkün mertebe bu alanlara hassasiyet gösteriyoruz. Kentin değerlerine, kentin yaşam alanlarına saygı göstermek gerek. Ona dikkat etmek gerekir. Böyle bir yoğunluğu bölgenin kaldıramayacağını, Gökkafes'e benzer, kenti rahatsız edici yapıların burada yükseleceğini, böyle bir talebin doğru olmadığını söyledik" diye konuştu.