BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.511,36
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu askeri karşısına aldı

Eski Paşa yeni siyasetçi Osman Pamukoğlu'nun hedefinde bu kez asker vardı. Bakın onları niye istifaya davet etti?

Abone ol

'Hak ve Eşitlik Partisi'ni kurarak siyasete giren Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’den yine çok tartışılacak sözler. 'Ergenekon paşalarını ziyaret yanlıştı' diyerek ulusalcı kesimleri kızdıran Pamukoğlu, son alarak da ‘Devlet yönetimi bürokratlara, askerlere bırakılamaz’ dedi.

Vakit gazetesine konuşan Pamukoğlu, TSK'nın hükümete karşı muhtıra vermesini eleştirerek;"Vatandaş, ordunun sahibidir. Elinde silah olanla olmayanı halkın karşısına çıkarırsan, halk, elinde silah olmayanı tercih eder. Muhtıra verirseniz, halk da iktidar partisinin oyunu arttırır" şeklinde konuştu.

"BEĞENMİYORLARSA İSTİFA EDERLER"

"Herkes muhtıra, darbe gibi kavramları kafasından çıkarıp atsın" diyen Pamukoğlu, "Devlet yönetimi, bürokratlara, askerlere bırakılamaz. Onlar statükonun değişmesini istemezler. Demokrasilerde onların isteyip istememesi önemli değildir. Onlar devletin memurlarıdır. Askerin ve diğer bürokratların mevcut iktidarla bir sorunları varsa, ilkelerini benimsemiyorlarsa, yapabilecekleri tek şey vardır, o da derhal istifa etmektir" şeklinde konuştu.

TSK, MUHTIRA İLE İMAJ KAYBETTİ

Darbe girişimi ve muhtıra gibi olayların TSK'yı yıprattığını söyleyen Osman Pamukoğlu, şöyle konuştu: "Bunlar aşiret kafasıdır. 27 Nisan bildirisi yayınlandı, bildirinin hedef aldığı iktidar partisi oylarını yüzde 8-9 arttırdı. TSK ise maalesef muhtıradan dolayı imaj kaybetti. Hiçbir kurum, devlet dahil, adı ne olursa olsun, dışarıdan yıpratılamaz, kendini yıpratır."

Pamukoğlu askerin cezaevindeki Ergenekon Paşalarına ziyaretini de yanlış bulduğunu söyledi.