BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  POLİTİKA

Başbakan, Kocaoğlu'na kürsüden cevap verdi: Şekeri çıkınca vitesler attı

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de TCDD Selçuk-Torbalı İZBAN Hattı'nın açılış töreninde konuştu. Yıldırım, vatandaşlara sitem edip tören alanını terk eden Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da kürsüden cevap verdi.

Abone ol

Başbakan  Binali Yıldırım,  İzmir'de katıldığı açılış töreninde, vatandaşlara sitem edip kürsüyü terk eden  İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı  Aziz Kocaoğlu'na cevap verdi.

Yıldırım, "Birden şekeri çıktı vitesler attı. Ama öfke onun olsun, sevgi bizim olsun. Celallense de sayın Kocaoğlu'na da teşekkür ediyorum." diyerek olayı tatlıya bağlamaya çalıştı.

İşte  Binali Yıldırım'ın cevabı:

"Başkan niye sinirlendi anladınız mı? Demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine hala tahammül edemeyenler var. Aziz Başkan'ın şekeri var. Birden şekeri çıktı vitesler attı. Ama öfke onun olsun, sevgi bizim olsun.

"ŞEHİR HARABE"

İZBAN senin mi benim mi? İZBAN  İzmir'in sevgili İzmirlilerin. 2003'te AK Parti tek başına iş başına geldiğinde  İzmir'den başlanan  Aliağa'dan Cumaovası'na demiryolu yapım işi ortalıkta sahipsiz kalmış. Elektrik telleri çalınmış, rayları çalınmış. Şehrin kuzeyinden güneyine bir harabe.

"VERGİLERLE BU İŞİ YAPIYORUZ"

AK Parti iktidara geldi.  İzmir'de  CHP iş başında, ne yapacaktık?  İzmir'i o haline mi bırakacaktık? Bizim bir ilkemiz var. O ilke nedir? Siyasette hizmet olmaz. Hizmet millet içindir, vatandaş içindir. Siyasetiniz farklı diye vatandaşı hizmetten mahrum edemezsiniz. Belediye de hükümet de sizin çalışarak, dişinizden tırnağınızdan artırdığınız vergilerle bu işi yapıyor.

"CELALLENSE DE TEŞEKKÜRLER"

Hiç kimsenin yaptığı işi millete lütuf gibi görmeye hakkı yoktur. 2004'de 'Burayı yapalım' dedim başkana. Sen istasyonları yap, gerisini biz yapalım dedim. Bu projenin toplam maliyetini yüzde 70'i de TCDD bütçesiyle yapıldı. Ama ortaklık yüzde 50, 50. Biz hiç bu detaylara bakmayız. Kim yaparsa yapsın taş üstüne taş koyanın başımız üstünde yeri var. Celallense de sayın Kocaoğlu'na da teşekkür ediyorum. Bu olayı hiç yaşanmamış sayın, yok sayın keyfinize bakın."