BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan işlem hatası mı yaptı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Ankara'da yaptığı konuşmada "Seçimlere 7 ay kaldı" cümlesi kafaları karıştırdı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Başbakan dün Esenboğa havalimanında kendisini karşılayan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada "Ben diyorum ki, Gezi Parkı'na çıkacağınıza 7 ay var sabredin, 7 ay sonra sandıkta sizlerle görüşelim." dedi.

Bu tarih, Mart 2014'te yapılması beklenen seçimlerin neredeyse 3 ay öncesi. Peki, Başbakan bu sözlerle bir erken seçim işareti mi vermiş oldu. AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, bunun bir erkem seçim işareti olmadığını söyledi. İnternethaber'e konuşan Mustafa Şahin, Başbakan'ın konuşmasını şöyle değerlendirdi:

9 AYLIK SÜRENİN 2 AYINI ÇIKAR KALDI 7 AY

"Aralık ayı gibi seçim startı verilmiş olur. Aday adayları ortaya çıkar, bununla ilgili partilerin yapacakları şekillenir. Yani, o tarihte bütün yoğunluğumuzu yapılacak seçimlere vermiş olacağız. Mart'ta yapılacak seçimlere 9 ay var. 9 aylık bir sürenin iki aynı çıkarsanız 7 ay gibi bir süre kalıyor, o iki ayda adaylar artık yavaş yavaş şekillenir ve sahayainmiş olurlar. Başbakan, normalde seçimin yapılacağı tarihten ziyade seçim atmosferine tamamen adapte olunduğu tarihi verdi. Zaten seçimlere 1 yıldan az bir süre kalındığında seçim tarihi de değişemez. 

Erken seçim konusunda iktidara daha önce çağrı yapan MHP de seçimlerin tarihinin mümkün olamayacağını, Başbakanın düşünmeden konuştuğunu söylüyor. Başbakanın sözlerini İnternethaber'e değerlendiren MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır şunları söyledi:

BAŞBAKAN NUTUK ATIYOR

"Son yaşanan olaylardan sonra Sayın Genel Başkanımız, siyasi iradenin, siyasi iktidarın değişmesi gerektiğini, bunun yolunun da seçim olduğunu söyledi. Zaten Başbakan da 3 seçim diyerek 2014'ü işaret etmişti. Zamanlamasını Başbakanın taktirine bırakarak, bu tıkanıklığı aşabilmek için sandığı milletin önüne koymak gerektiğini söyledik biz. Zaten 7 ay sonra erken seçim olması imkansız, mahalli idareler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri Anayasal bir zorunluluk, tarihleri değiştirilemez, mecbur yapılacak onlar. Laf olsun diye konuşuyor Sayın Başbakan, nutuk atıyor, millete kafa atıyor.


  ERDOĞAN : '7 AY SONRA SANDIKTA GÖRÜŞÜRÜZ'  

Erdoğan dün söylediği bir cümleyle akılları karıştırdı. Çünkü 7 ay sonra Türkiye'nin planlanmış bir seçimi yok. Bakın seçim tarihleri ne? (DEVAMINI OKU)

erdoğan-7-ay-sonra-sandikta-görüşürüz.jpg

  ERDOĞAN ANKARA'DAKİ GEZİ PARKI AÇIKLAMASI  

Başbakan Erdoğan Gezi direnişçilerine son mesajlarını Ankara Esenboğa Havaalanında kendisini karşılayan mahşeri kalabalıkla verdi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Gezi parkçılara üst perdeden seslendi (DEVAMINI OKU)
erdoğan-ankara-gezi-parki-açiklamasi.jpg