BIST 10.557
DOLAR 32,19
EURO 35,15
ALTIN 2.427,53
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'ın bomba cümlesi!

Türkiye'de genel seçimler 2015 yılında yapılacak. Yerel seçimler ise Mart 2014'te. Ancak Erdoğan dün söylediği bir cümleyle akılları karıştırdı.

Abone ol

  İNTERNETHABER (DETAY HABER ) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Ankara'da yaptığı konuşmada 'seçimlerle' ilgili kurduğu cümleyle kafaları karıştırdı.

Başbakan havaalanında kendisini karşılayan kalabalığa hitap ederken aynen şöyle dedi;

-"Karşımdaki topluluk, söyleyeceklerini sandıkta söyledi. Yarın da sandıkta söyleyecek. Ben diyorum ki, Gezi Parkı'na çıkacağınıza 7 ay var sabredin, 7 ay sonra sandıkta sizlerle görüşelim."

ERKEN SEÇİM PLANI MI?

Türkiye'nin önünde 7 ay sonraya planlanmış bir seçim bulunmazken, Başbakan Erdoğan '7 ay sonra sandıkta sizlerle görüşelim" sözüyle ne demek istedi? "AK Parti'nin bir erken seçim planı mı var?" sorusu akıllara takıldı.

YEREL SEÇİMLERİ Mİ KASTETTİ?

Türkiye'nin önünde en yakın zamanda yerel seçimler var. O seçimler de Mart 2014'te yapılacak. Haliyle bu seçimlere daha 10 ay var.

AK Parti daha önce MHP ile anlaşarak yerel seçimleri 27 Ekim 2013 tarihine almaya çalışmıştı ancak meclisteki oylamadan geçirememişlerdi. Bu plan yeniden uygulamaya konacak olsa da 7 ay yine oturmuyor. Zira Ekim sonunda yerel seçim yapılacak olsa bu durumda seçime 5 ay var demektir.

GENEL SEÇİMLER NE ZAMAN?

Türkiye son refarandumla genel seçimleri artık 4 yılda bir yapacak. 12 Haziran'daki genel seçimlerden sonra bir dahaki genel seçim Haziran 2015 tarihinde. Haliyle Erdoğan'ın '7 ay sonra' sözüyle kastettiği genel seçimler olamaz.

SÜRPRİZ Mİ DİL SÜRÇMESİ Mİ?

Erdoğan'ın 'Gezi Parkı'na çıkacağınıza 7 ay var sabredin, 7 ay sonra sandıkta sizlerle görüşelim" sözü şu durumda dil sürçmesi gibi görünüyor. Ancak Ankara'nın sıcak gündemi için de her an her sürpriz de yaşanabilir.


  ERDOĞAN ANKARA'DAKİ GEZİ PARKI AÇIKLAMASI  

Başbakan Erdoğan Gezi direnişçilerine son mesajlarını Ankara Esenboğa Havaalanında kendisini karşılayan mahşeri kalabalıkla verdi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Gezi parkçılara üst perdeden seslendi (DEVAMINI OKU)
erdoğan-ankara-gezi-parki-açiklamasi.jpg