BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan faiz lobisinin ümüğünü sıkacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da kendilerini karşılayan vatandaşlara seslendi ve faiz lobisine mesajlar gönderdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Gezi Parkı eylemlerinin arkasında faiz lobisi olduğunu sık sık işaret eden Erdoğan bugünkü konuşmasında faiz lobisine açıkça seslenerek "Bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz" dedi.

Erdoğan "BIST 11000 de başladı 90000'e kadar çıktı. Senin spekülatörünü yakalarsak ümüğünü sıkarız" diyerek Gezi Parkı olaylarından nemalanmaya çalışanlara dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan Ankara'da Esenboğa Havalimanı'nda vatandaşlara seslenerek şunları söyledi:

Yola çıkarken ne dedik. Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Bu can, bu tende oldukça, Allah'tan başka kimseye verilecek hesabımız yoktur. Bize bazı marjinal gruplar değil, millet hesap sorar. Milletin de hesap yeri sandıktır. Bizi millet getirdi, millet götürür. Milletten başka bu noktada kimse bizi götüremez.

Ankara cuma gecesi İstanbul'un, bugün Adana'nın, Mersin'in coşkusuna farklı bir coşku katıyor. Ankara bugün çok farklı. Uçakta gelirken yol boyu bu süreci bekleyenleri gördüm. Ankara Hacı Bayram Veli'nin şehridir. Ankara Hüseyin gazi Hazretlerinin şehridir. Ankara Gazi Mustafa Kemal'in şehridir. Ankara merhum Menderes'in, merhum Özal'ın şehridir. İşte bu Ankara bugün bir kez daha Başbakan'ına sahip çıkıyor ve muhabbetle kucaklıyor.

ÇAPULCU KİME DENİR LÜGATA BAKSINLAR

İşte şu Ankara'yı Türkiye görsün. Günlerdir Ankara'da terör estirenleri değil, Türkiye Ankara'nın bu gerçek fotoğrafını görsün. Ben bu ifadeyi kullanınca çok rahatsız olmuşlar. Çok rahatsız olmuşlarsa lügata bir baksınlar. Çapulcu kime denir diye. Yakan yıkan saldıranlara çapulcu deniz. Dolayısıyla kusura bakmasınlar ama onlara destek verenler de aynı familyada yerini alır.

SANDIKTA GÖRÜŞELİM

Bu kalabalık, bu topluluk, söyleyeceğini sokak aralarında yakarak, yıkarak söylemedi. Karşımdaki topluluk, söyleyeceklerini sandıkta söyledi. Yarın da sandıkta söyleyecek. Ben diyorum ki, Gezi Parkı'na çıkcağınıza 7 ay var sabredin, 7 ay sonra sandıkta sizlerle görüşelim.

DEMOKRASİ ŞİDDETLE GELMEZ

Demokrasi diyorsanız, hak özgürlük diyorsanız, bu şiddetle elde edilmez. Şuana kadar böyle bir şey gördünüz mü? Yaptıkları iş sadece vurup kırma, kamunun binalarına saldırma, yakıp yıkma. Sivil vatandaşın halkın araçlarını yakıp yıkma. Bununla kalmadılar benim başörtülü kızlarıma saldırdılar. Bununla da kalmadılar Dolmabahçe camiine maalesef bira şişeleriyle ve ayakkabıyla girdiler.

BAŞÖRTÜLÜ KIZLARIM SABRETTİ

Bugün Mersin'de de söyledim. Başörtülü kızlarım onyıllarca bu ülkede üniversitelere sokulmadı. Ama hiç bir zaman bunların yaptıklarını yapmadılar. Sabrettiler. Sabrın sonu selamettir. Şuna inanıyorlardır, sabır zaferi getirecektir. Sonunda bunu gördük.

Avrupa'da İnsan Hakları Mahkemesi bile siyasallaştı. Ama aksi olduğu zaman farklı kararlar çıktı. Şimdi bir başka olay daha var. Ben İspanya'da inancı sebebiyle başını örten kardeşlerime sahip çıkan bir ifade kullandım diye partimle ilgili kapatma davası açıldı.

O zaman ki ana muhalefetin genel Başkanı, "Hamdolsun ki Ankara'da savcılar var" dedi. Bunların inanca saygısı yok. Düşünceye saygı yok. Düşünce hürriyettinden haberleri yok.

SADECE GEZİ PARKINDAKİLER Mİ MİLLET?

Hükümetimizle, partimizle, milletimizle demokrasinin hukukun özgürlüklerin en güçlü savunmasını biz yapıyoruz. Türkiye'de egemenlik artık milletin elindedir. Şimdi soruyorum; Bazı mahfiller de buna dahil. İstanbul'da söyledim. Yine söylüyorum. kendinize inanıyorsanız, hukuka inanıyorsunuz, bu ülkede egemenlik artık milletindir. Eğer millete saygınız varsa, peki millet sadece Gezi Parkı'nın içerisinde olanlar mı?

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda oraya toplantılar milelt değil mi? Adana'dan Mersin'e geçeceğimi öğrenenler millet değil mi? Mersin'dekiler millet değil mi? Şu anda Ankara'da toplananlar millet değil mi? Türkiye'de karar da yetki de söz de milletindir.

FAİZ LOBİSİ KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VER

Türkiye'ye yön vermek için hiç kimsenin haddi yoktur. Artık bu ülkede çeteler dönemi bitmiştir. Bu ülkede mafya dönemi bitmiştir. Cunta dönemi geri gelmemek üzere bitmiştir. Faiz lobisi kendine çeki düzen ver. Faiz lobisi yıllarca benim milletimin alın terini sömürdü. Bundan sonra sömüremeyeceksin. Çok sabrettik, olay sadece bu lobiyi oluşturan bir banka, iki banka kim varsa hepsi için aynı şeyi söylüyorum. Siz ki bize karşı böyle bir mücadeleyi başlattınız. Bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz.

Borsa'da Tayyip Erdoğan'ın parası yok, çökersen sen çökeceksin. Geçmişte belki birileriyle anlaşıyordunuz. Ama bu ülkeyi artık sömüremeyeceksiniz. O Geçmişte kaldı.

POLİSİMİZİ BUNLARA YEDİRTMEYİZ

Ana muhalefetin haddini bilmez, bir milletvekili çıkıyor benim peolisime hakaret ediyor. Bu polis Türk milletinin polisidir. Polisimizi bunlara yedirtmeyiz. Sokak sokak çatışmalarda polisimiz hep yaralandı. 600'ü aşkın polisimiz yaralandı. Dünyanın değişik yerlerinde bir çok olaylar yaşıyoruz, bunları da görüyoruz. Onları görmüyor musunuz haddini bilmez.

Bu ülkenin Başbakan'ına küfredenlerin yanında yer alanlar var bu ülkede. Kem söz kötü söz sahibinindir dedik. Sabrettik ama sabrında bir sonu var. Onun için de göstericilerin arkasına sığınmak suretiyle siyaset yapanlar önce siyasetin ne demek olduğunu öğrensinler. Sokaktaki kışkırtmalara biz gelmedik ama onlar geldi. Artık bugün belirleyici bir güç var. Millet. Hiç kimse endişe duyamasın, huzursuz olmasın. Türkiye bunu da aşacaktır.

2 MİLYAR 800 MİLYON AĞAÇ DİKTİK

Biz Türkiye'de şu 10 senede 2 milyar 800 milyon ağaç diktik. Bunun 2 milyarı sadece fidan. 800 milyonu 3 yaş ve üstü. Ama bunların dışında 10 yaş üstü ağaçlar da var. Taksim Gezi Parkı'ndaki gençlere sesleniyorum. Ben İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanıyken sizler henüz kucaktaydınız. Bu dönemleri hatırlamıyorsunuz. Çevreciliği içinde tarih var, kültür var bunları biz getirdik. Ve sevgili kardeşlerim sizler bugün bir farklı tablo çizdiniz, sizin bu ilginize özellikle teşekkür ediyorum.