BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'dan terör vurgusu!

Başbakan Erdoğan Tokyo'da katıldığı konferansta konuştu. Erdoğan konuşmasında terör örgütlerinin, defalarca uyarılmasına rağmen yurtdışından destek bulduğunu söyledi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Japonya'nın başkenti Tokyo'daki resmi temasları kapsamında Nikkei gazetesinin ev sahipliğinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Erdoğan'ın konuşmasında terör vurgusu ön plana çıktı. 

DEFALARCA UYARDIK

Terörün dini ve milleti yoktur devamlı katliamlarla beslenir. Uluslararası boyutlara sahiptir. Terör katliamlarla beslenen anlayışın ta kendisidir. Terör örgütü bir çok başka ülkeden de destek buldu. Defalarca uyarmamıza rağmen defalarca belgelerle ispatlamamıza rağmen maalesef bunu engelleyemedik.

Tokyo'da terörle ilgili 'Benim teröristim iyidir, senin teröristin kötüdür' anlayışını asla kabul edemeyiz. Terör bir insalık suçudur.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye ve Japonya halklarının birbiriyle teması ve irtibatı, 90 yıllık bir geçmişten ibaret değil. Öncelikle burada çok az bilinen ama bu alanda çalışan akademisyenlerin kabul ettiği bilimsel gerçeği hatırlatmak isterim; Türk ve Japon halklarının, dillerinin aynı aileden, aynı dil kökünden gelmesi hasebiyle birbiriyle akraba iki halktır" dedi.