BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.430,11
HABER /  DÜNYA

Yeni Micheal Phelps’ler Türkiye’den çıkacak

Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman Türkiye’den 5 öğrenciyi olimpiyatlara hazırlıyor.<br/>Olimpiyat tarihinin en çok madalya kazanan spor...

Abone ol

Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman Türkiye’den 5 öğrenciyi olimpiyatlara hazırlıyor.
Olimpiyat tarihinin en çok madalya kazanan sporcusu ve dünya rekortmeni ABD’li yüzücü Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman, ünlü yüzücünün izinden gidecek gençleri Anabilim Eğitim Kurumları’nda keşfetti. Türkiye Yüzme Federasyonu’nun 2020 hedefiyle ‘100 bin lisanslı sporcu’ projesi kapsamında Milli Takımlar Başdanışmanı olan Bob Bowman, 8-12 yaş arası yaklaşık 500 sporcuyla bir araya geldi ve Türkiye’nin yeni yeteneklerini seçti.

TÜRKİYE’NİN YETENEKLERİ ANABİLİM’DEN
Ünlü antrenörün Eylül ayında gerçekleştirdiği seçmelerde, Anabilim Eğitim Kurumları öğrencileri Kaan Özcan ve Samet Alkan, olimpiyatlara hazırlanacak beş Türk öğrenciden ikisi oldu. Bugüne kadar 30’a yakın Türkiye rekoruna imza atan ve yurt dışında düzenlenen birçok müsabakada madalya kazanan Kaan Özcan ve Samet Alkan, Bob Bowman’ın idaresinde düzenlenecek olan kamp için bu ay sonunda Amerika’ya gidecek. Anabilim öğrencisi olan iki genç yetenek, Amerika’da yoğun bir eğitim programına dâhil olacak ve olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek.

OLİMPİYAT’TAN ÖNCE DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ
Olimpiyat kampı seçmelerinden önce Brezilya’da yapılan Gymnasiade 2013 organizasyonunda dünya üçüncülüğü kazanan ekipte bulunan Kaan Özcan, “Bugüne kadar 30’a yakın Türkiye rekorum ve uluslararası madalyalarım var. Ailemin yanı sıra Anabilim Eğitim Kurumları’nda aldığımız akademik ve sportif eğitimler sayesinde bu başarıları elde ettim” dedi.

BAŞARININ SIRRI ANABİLİM’DE
Bob Bowman’ın seçtiği Türk yetenekler arasında olan bir diğer öğrenci Samet Alkan, Amerika’da kendilerini çok yoğun bir eğitim ve çalışma programının beklediğini, ancak aldıkları eğitim sayesinde başarılı olacaklarına inandıklarını söyledi. Türkiye’yi temsil etmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Samet Balkan, “2020’ye kadar Amerika’da oldukça yoğun bir eğitim ve olimpiyatlara hazırlık çalışması içerisinde olacağız. Anabilim’in bize sunduğu eğitimlerle yakaladığımız bu başarıyı, ülkemize hak ettiği madalyaları kazandırmak için kullanacağız” şeklinde konuştu.
(İHA)