BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.397,17
HABER /  DÜNYA

Celladımızın insafına mı terk ediyorlar?”

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, “İlker Başbuğ, Tuncay Özkan, Bilgin Balanlı, ‘310. madde formülü ile bizi celladımızı...

Abone ol

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, “İlker Başbuğ, Tuncay Özkan, Bilgin Balanlı, ‘310. madde formülü ile bizi celladımızın insafına mı terk etmek istiyorlar’ dediler” ifadelerini kullandı.
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Silivri Cezaevi’nde Ergenekon davasından ceza alan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, gazeteci Tuncay Özkan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ile görüştü. Görüşmeler sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Feyzioğlu, Ergenekon ve Balyoz davaları için yeniden yargılanmayı öngören formüllerini anlattı.
Gazetelerde yer alan eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun formülünü de değerlendiren Feyzioğlu, “Sayın Kanadoğlu 310. maddeden bahsetti. İyi niyetinden şüphem yok. Biraz önce İlker Başbuğ, Tuncay Özkan, Bilgin Balanlı ile görüştüm. ‘310. Madde formülü ile bizi celladımızın insafına mı terk etmek istiyorlar’ diye cevapladılar. Özel görevli mahkemeleri kapatmadığımız, çift başlı yargıyı sonlandırmadığımız, Yargıtay’a ve mahkemelere ‘bu davalara yeniden bakacaksın’ şeklide mutlak bir kanun hükmü ile yasama emri getirmediğiniz takdirde çözüm olmayacaktır, mahkumiyet kararlarının üzerine birer çivi daha çakılmış olacaktır. Biz çift başlı yargıyı sona erdirmek zorundayız” diye konuştu.
(İHA)