BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.444,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan Erdoğan'dan kritik mesajlar!

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "Sıçan geçer, yol olur" yanıtı

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''CHP'nin Genel Başkanı bir haftadır biz söz öğrenmiş her yerde onu tekrarlıyor. Neymiş, 'sıçan geçer, yol olur.' Sayın Kılıçdaroğlu merak etme biz sizin gibi fareden korkmayız, fare korkusuyla uykusuz kalmayız. Üstelik bu ülkenin aslanları var, o farelere de o kemirgenlere de haddini bildirir. Bizim dış politikamızı eleştirecek en son kişi, CHP Genel Başkanı'dır. CHP yönetimi için dış politika ürkekliktir, CHP yönetimi için dış politika çekingenliktir, CHP yönetimi için dış politika hiçbir şeye karışmadan yerinde oturmaktır. Eğer gerekirse CHP dönemlerinde Türkiye'de nasıl acziyet içinde bir dış politika izlendiğini belgeleriyle ortaya koyarız'' dedi.

Erdoğan, CHP'nin yıllarca ''yurtta sulh cihanda sulh'' sözünü yanlış anladığını belirterek, ''Bu sözün ardına sığınıp her meseleye mesafeli durdular. Yıllarca Türk dünyasına açılamadılar, Ortadoğu ile konuşamadılar, Batı'ya seslerini çıkaramadılar. Korkaklar zafer abidesi dikemezler. Ürkek dış politikayla ekonomi büyümez, Türkiye büyüyemez. Bugün artık CHP'nin içine kapattığı bir Türkiye yok, CHP'nin içine kapattığı bir Ankara yok'' dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ TAŞERON
Erdoğan, terör örgütünün belli çevrelerin elinde bir maşa, bir taşeron olduğunu belirterek, ''Allah'ın izniyle, milletimizin desteğiyle biz hem terör örgütüne hem de onu maşa olarak elinde tutan çevrelere karşı, bir tek geri adım atmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu son saldırıların ardından benim Kürt kardeşlerim de terör örgütünün nasıl bir maşa oluğunu gördüler, anladılar. Türkiye düşmanı, millet düşmanı, Kürt kardeşlerimin aleni düşmanı olan bu örgüte de ona ihale veren çevrelere de ona göz yuman, ona müsamaha gösteren çevrelere de Türkiye gerekeni yapmaya kararlı bir şekilde devam edecektir'' dedi.


Başbakan Erdoğan Ak Parti Ankara il kongresinde partililere seslendi. Katılımın oldukça yoğun olduğu kongrede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

'Elbette ki Ankara İl Kadın Kollarımıza, İlçe Kadın Kollarımıza, Ankara İl ve İlçe gençlik kollarına gayretlerinden dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu arada, şuana kadar büyük gayretler gösterip fakat şimdi aramızda olmayan yol arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun inşallah.

'ANKARA BÖYLE KONGRE GÖRMEDİ'
Yola çıkarken bir şey söyledik. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece dedik. Gideceğiz gündüz gece dedik ve hakikaten şuana kadar yoğun bir yolculuğu sürdürdük ve dağ demedik, taş demedik, kar kış demedik ve 780 bin km'lik vatan topraklarını taradık, dolaştık, kucaklaştık ve neticesini gördük. Ankara bugüne kadar işte tablo, çeşitli siyasi partilerin il kongrelerine büyük kongrelerine şahit oldu. Partiler hemen şurada yanı başımızda Atatürk Spor Salonu'nda büyük kongrelerini yaptılar. Ankara'nın değişik salonlarında salonlarında kongreler yaptılar. Demokrasi tarihimiz boyunca hamdolsun Ankara böyle bir il kongresine şahit olmadı. AK Parti konferans salonlarına sığmıyor. AK Parti artık 10 binlerce kişilik stadyumlara sığmıyor. Bizi böyle bir sevdaya mazhar ettiği için Rabbime binlerce milyonlarca hamdediyorum. Bizi böyle kucaklayan milletimize yürekten şükranlarımı sunuyorum. AK Parti davasını, hareketini omuzlarında taşıyan işte böyle stadyumlarda kongre yapan bir parti konumuna yükselten teşkilatımıza sonsuz teşekkür ediyorum.

'ANKARA YANIMIZDA MISIN?'
11 Mart 2012'de il kongreleri Bartın'da başladı. Bugün Ankara'da 78. İl Kongremizi gerçekleştiriyoruz. Yarın inşallah Kayseri'de 79, 14 Temmuz Kocaeli, 15 Temmuz'da Eskişehir'de kongrelerimizi yapıyor ve kongrelerimizi tamamlıyor ve büyük kongrelerimize başlıyoruz. Bugüne kadar 18 ilimizin kongrelerine katıldım. Gidemediklerime bakan arkadaşlarım gittiler. Her ilimizde milletimizin sevdasına şahit olduk. Her ilimizde milletimizin coşkusuna şahit olduk. Her ilimizde hamdolsun milletimiz bizi hasretle kucakladı, bağrına bastı, şehrine buyur etti. Bize hayır dualarını iletti. Bütün kongrelerimize birlik ve kardeşlik damga vurdu. Dün Erzurum'da yine buradaki gibi stadyumda kongremizi yaptık. Bambaşka bir aşk ve coşku vardı. Mersin'de Sakarya'da Antalya'da İstanbul'da Şanlıurfa'da yine stadlara sığmadık. Şanlıurfa'da 38. derecede, kimi yerde uzun bekleyişlere rağmen girdiğimiz her stadta büyük tezahüratlarla karşılaştık. Bir kez daha gördüm ki partimiz Türkiye'nin umudu bir partidir. Partimiz Türkiye'nin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, en sağlam, en güçlü şekilde muhafaza eden bir partidir. Kurulduğumuz günden bu güne 11 yıl geçti. İktidarı devraldığımız günden bu yana 9,5 yıl geçti. Bu teşkilatta yorgunluk yok, bıkkınlık yok, bezginlik bitkinlik yıpranma yok. İlk günkü kadar heyecanlıyız, coşkuluyuz. Türkiye'yi büyütmek konusunda ilk günkü kadar azimli ve kararlıyız. Buradan Türkiye'nin kalbi Ankara'dan bağıracağız, 80 vilayet duyacak, Ortadoğu'nun başkentleri, tüm Avrupa başkentleri sesimizi duyacak. Hazır mıyız? 'Ankara yanımızda mısın? 'EVET'. Öyleyse durmak yok yola devam.

'MUHAMMED MURSİ'Yİ TEBRİK EDERİM'
Buradan Ankara'dan tüm dünyaya, tüm dünya başkentlerine şu mesajlarımızı iletmek istiyorum. Ankara barışın başkentidir. Ankara dostluğun, kardeşliğin, dayanışmanın başkentidir. Ankara uzlaşmanın, hoşgörünün başkentidir. Ankara hukuka, uluslararası hukuka, her ülkenin iç işlerine her ülkenin toprak bütünlüğüne saygılı başkenttir. Ankara'da Meclis Gazi Mustafa Kemal'in öncülüğünde 23 Nisan 1923'te mevlitlerle dualarla açıldı. Ankara hayır duaları üzerine inşa edilmiş bir Başkent’tir. Aynı zamanda İstiklal Savaşımızı mücadele etmiş, gafillere en sert cevabı vermiş şehirdir. İstanbul, İzmir işgal edildiğinde Ankara'dan top sesleri duyulduğunda Pakistan halkı meydanlara toplandı bizim için dualar etti, Filistin, Irak, Mısır, Bosna Hersek bizim için dua etti. Evet şimdi bende bugün Cumhurbaşkanlığı yeminini yapan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi buradan tebrik ediyorum, hayırlı olsun diliyorum, başarılar diliyorum. İnşallah oradaki bu seçim de Mısır'ın birliğine ve beraberliğine başarılarla dolu bir geleceğe vesile olur.

Filistin'de zulüm varken Ankara susamaz. Suriye'de masum bebekler masum çocuklar suçsuz günahsız kadınlar insanlık dışı yöntemlerle katledilirken Ankara duymazlık, görmezlikten gelmez, gelemez. Bu ülkeyi, başkenti içine kapatırsak dostlarla aramıza duvarlar koyarsak, Gazi Mustafa Kemal'e, Dumlupınar şehitlerine mahçup oluruz. 1940'lı yıllarda Gazi Mustafa Kemal'in ardından bu CHP Ankara'yı içine kapattı. Ankara doğuya sırtını döndü, batıya sırtını döndü, kuzeye güneye sırtını döndü. Ankara o dönemlerde bırakın dünyadaki sorunları yanı başındaki sorunlara kayıtsız kaldı. CHP'nin baskı rejimi altında Ankara gündemi belirlenen bir başkent haline geldi.