BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'dan bayram mesajı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla tüm vatandaşlara mesaj yayımladı...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milleti kirli senaryolarına alet etmek isteyenlere verilecek en iyi cevabın bayramlarda gösterilen dayanışma olduğunu belirterek, ''Bayramlarda ortaya çıkan kardeşlik ruhunu, dayanışma ve yardımlaşmayı, bütün bir yıla yayarsak, inanıyorum ki hiçbir güç, hiçbir musibet ülkemize, milletimize, birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir'' ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, yurt içinde ve yurt dışında bulunan tüm vatandaşların ve İslam dünyasının bayramını kutladı.

KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR

Bayramın, bereket ve huzur getirmesi, insanlığın barışına vesile olması temennisinde bulunan Erdoğan, ''Kurban Bayramı, dostluk ve kardeşliğin, komşuluk ve muhabbetin bayramıdır. Zira bu bayramın özünde, infak etmek yani paylaşmak, bölüşmek, dayanışma içinde olduğumuzu göstermek vardır. Kurban, birlik ve beraberlik bayramıdır'' değerlendirmesinde bulundu.

Mesajında, ''Komşusu açken tok yatan bizden değildir'' anlayışına vurgu yapan Başbakan Erdoğan, ''Onun için bu bayramda, bütün vatandaşlarımızdan, kendi çevrelerindeki yoksullara, kimsesizlere, yetim ve öksüzlere, ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, gazilerimize kucak açmalarını; onlara sahip çıkmalarını özellikle istirham ediyorum'' çağrısı yaptı.

Yaklaşık 10 yıldan bu yana, toplumsal refahın yayılması, toplumsal barışın güçlenmesi ve bölgeler arası gelir adaletinin sağlanması için var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bizler, bu topraklarda tıpkı mazide olduğu gibi sevgi ve hoşgörünün, adalet ve barışın hüküm sürmesini istiyoruz. Türkiye, hükümetimiz döneminde bu alanlarda çok önemli mesafeler katetti. Küresel ekonomik krize, bölgemizdeki siyasi çalkantılara rağmen Türkiye'nin istikrar ve güvenini muhafaza etmesi; kalkınma, büyüme, gelişme yolunda emin adımlarla ilerlemesi, bunun en somut göstergesidir. Demokratikleşme, adalet, hukuk devleti, toplumsal barış, temel hak ve özgürlükler noktasında da Türkiye, çok daha itibarlı, çok daha ileri bir seviyeye geldi. Çok şükür ki geçmişte devletle millet arasında örülmüş olan duvarlar, kararlılıkla sürdürdüğümüz reformlar sayesinde kalktı.''

EN İYİ CEVAP DAYANIŞMADIR

Olumlu gelişmelere rağmen Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada daha da güçlü bir konuma ulaşmasını engellemek, kardeş kavgası çıkarmak, birlik ve beraberliği bozmak isteyenlerin bulunduğuna dikkati çeken Başbakan Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Siz sevgili kardeşlerimin özellikle bilmesini isterim ki milletimizi kendi kirli senaryolarına alet etmek isteyenlere bizim vereceğimiz en iyi cevap, bayramlarda gösterdiğimiz dayanışmadır. Bayramlarda ortaya çıkan kardeşlik ruhunu, dayanışma ve yardımlaşmayı, bütün bir yıla yayarsak inanıyorum ki hiçbir güç, hiçbir musibet ülkemize, milletimize, birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bunun için her bir vatandaşımı, her bir kardeşimi, birbirimizin dertleriyle dertlenmeye, birbirimizle empati kurmaya, sevinçlerimizi ve kederlerimizi paylaşmaya davet ediyorum.''

ERDOĞAN'DAN VATANDAŞA TRAFİK UYARISI

Erdoğan, Kurban Bayramı mesajında vatandaşlara, bayram seyahatlerinde, trafik kurallarına azami derecede riayet ederek, daha dikkatli, daha duyarlı olmaları, uykusuz, yorgun veya alkollü biçimde araç kullanmamaları uyarısında bulunarak, şunları kaydetti:

''Bu bayramda insan hayatına verdiğimiz değeri, kendimize ve birbirimize olan sevgiyi ve saygıyı lütfen en güzel şekliyle gösterelim. Bayram sevincimizi gölgeleyecek, bayram sevincimizi acıya dönüştürecek tutum ve davranışlardan özellikle kaçınalım. Milletimizin huzur ve selameti için, yurt içinde ve yurt dışında barış ve istikrarı korumak üzere fedakarca görev yapan, bütün asker, polis ve geçici köy korucularımızın mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Bu ülkenin bütün çocuklarının neşe içinde bayram kutlamasını, yüzlerinin, gözlerinin gülmesini yürekten diliyor; her birinin gözlerinden öpüyorum. Bütün vatandaşlarımıza bolluk ve bereket içinde bir bayram temenni ediyorum. Allah, bayram sevincimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın diyor, mübarek Kurban Bayramı'nızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.''