BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan Erdoğan'a suç duyurusu

Başbakan Erdoğan'ın Mardin'de söylediği o sözleri için suç duyurusunda bulunuldu.

Abone ol

Eskişehir’de CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Erdal Şanlı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, "Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız" dediği için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

İl Genel Meclisi üyesi Erdal Şanlı, bugün Eskişehir Adliyesi’ne giderek nöbetçi cumhuriyet savcılığına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki şikayet dilekçesini verdi. Şanlı, dilekçesini verdikten sonra adliye binası önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Erdoğan’ın 17 Şubat 2013 günü Mardin’de yaptığı konuşmasıyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Erdal Şanlı şunları kaydetti:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ’Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürt’lükle çıkmasın, kimse bizim karşımıza Türk’lükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız’ şeklinde açıklama yapmıştır. Bu sözler, savcılığa verdiğim şikayet dilekçesindeki gazete kupürlerinde de mevcuttur. Başbakan, 19 Şubat 2013 günü Adalet ve Kalkınma Partisi’nin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada da bu konuya değinmiştir. ’Biz Kürt milliyetçiliğini de ayağımızın altına alıyoruz, Laz milliyetçiliğini de ayağımızın altına alıyoruz, Türk milliyetçiliğini de ayağımızın altına alıyoruz, hepsini ayağımızın altına alıyoruz’ demiştir.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın Cumhuriyetin niteliklerini belirten 2’nci maddesine göre; 'Türkiye Cumhuriyeti İnsan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.’ Anayasa’nın başlangıcında belirtildiği gibi, ’Atatürk milliyetçiliği’ ile ifade edilen, Atatürk’ün belirlediği milliyetçilik anlayışıdır.

Türk Ceza Kanunu’nun 301’inci maddesinin birinci fıkrasına göre, ’Türk Milletini alenen aşağılayan kişi’ suç işlemiş olur. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kimsenin karşılarına ’Türk’lükle’ çıkmamasını isteyen, ’her türlü milliyetçiliği’, bu arada ’Türk milliyetçiliğini’ ayaklar altına aldıklarını belirten sözleri, Türk Milletini aşağılama anlamına gelmektedir. Açıklanan nedenlerle şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını istiyorum."