BIST 10.268
DOLAR 32,28
EURO 34,81
ALTIN 2.411,75
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan Gezicileri ve Batı'yı uyardı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gezi Parkı eylemcilerine seslendi ve yeni eylem yapmak isteyenleri uyardı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da bulvar açılışında konuştu.

Sıcak sonbahar hazırlıkları için de konuşan Erdoğan hukuksuzluğa izin vermeyeceklerini, Batı ne derse desin devletin önlemini alacaklarını belirtti.

Gelecek eleştirilere hazırlıklı olduklarını ifade eden Erdoğan "Hukuksuz yapacakları her eylem karşısında devletin o bükülmez bileğini bulacaklar. Batı ne der bizi ırgalamaz. Batı önce kendine baksın. Ülkemizin huzurunu kaçıranlar bedelini öder" dedi.

Konuşmasından satırbaşları...

30 Ağustos zaferimizi gerçekten çok büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bundan 4 gün önce 26 Ağustos 1071'de Sultan Alparslan'ın Malazgirt zaferini kutladık.

BU GENÇLİK BARBAR DEĞİL

Bu gençlik terör örgütlerine vagon olan, karanlık örgütlere piyon olan değil, Sultan Alparslan'ın Fatih'in Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giden bir gençlik. Bu gençlik barbar vandal bir gençlik değil edebi adabı bilen bir gençlik.

Biz teneke çalan bir gençlik aramıyoruz.Biz tencere tavacı bir gençlik de aramıyoruz. Biz okuyacak düşüncek ve Türkiye'nin istikbaline taş koyacak duvarlarımızı örecek bir gençlik arıyoruz. O gençlik burada. Dönüyoruz tarihe Malazgirt'teki zaferimizi bizim gençliğimiz orada kutladı. Bugün de gitti Dumlupınar'da 30 Ağustos zaferimizi kutluyor. Biz böyle bir gençlikle gurur duyuyoruz.

Cumhuriyetimiz kurulduğunda Ankara adeta kasaba görünümünde 40 bin nüfusluydu. Başkent olmasıyla beraber bugün ne oldu 5 milyona yaklaştı. 112,5 kat arttı. 90 yıl içinde Türkiye'nin modern başkenti oldu. Şunu üzülerek ifade etmek durumundayım. Ankara ilk yıllarda kale ve etrafındaki yerleşimlerden oluşuyordu. Ne yazık ki Ankara planlı büyümedi.

Şehir merkezi çok dağınık biçimde çirkin yapılarla işgal edilirken, çok sayıda gecekondu inşa edildi. Sıfırdan kurulan bir şehir olarak Ankara için düzgün planlar yapılsaydı dünyada örnek bir başkent olacaktı. Ama biz asla umutsuz değiliz, böyle gelmiş böyle gider demiyoruz. 

Birikimlerimizi Ankara, İstanbul gibi şehirlerimizde Samsun Gaziantep gibi şehirlerimizde devam ettiriyoruz. Bu şehirlerimizin çehreleri değişti. Havalimanından şehir merkezine gelirken iç karartıcı bir görüntü vardı. O havalimanı 10 yıl önce neydi, yol neydi bakın şimdi ne.

Laf ola beri gele yok. Her zaman söylüyorum eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri. Biz eserlerle konuşuyoruz. 

EY GEZİCİLER 10 AĞAÇLA BAŞLADINIZ AMA...

Ey geziciler 10 tane ağaçla başladınız değil mi acaba bir tane ağaç diktiniz mi? Ey anamuhalefet temsilcileri siz nerede neyi dikiyorsunuz. Dedikodudan başka nifak tohumlarından başka ne yapıyorsunuz? Bu yol inşaatıyla birlikte 100 bin adet gül dikildi. Yeşil alan kazandırıldı. 19 yıl önce Ankara'da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2 metrekareydi şimdi 19 metrekarde. 1'e 8 arttı. Nüfus sabit kalsaydı 38 metrekareye çıkacaktı. Ankara sadece binalarla değil yeşil alanlarıyla da büyüyor. 

Kanalistanbul yapıyoruz, üçüncü havalimanını yapıyoruz. Karşı çıkıyorlar

Sizi gidi Geziciler sizi. Yahu gezseler yine kar. Hep yatıyorsunuz.  Bu  kutlu yürüyüşü kimse durduramayacak.

BATI NE DER BİZİ IRGALAMAZ

Eğer hukuksuz yapacakları her eylem karşısında devletin o bükülmez bileğini bulacaklar. Batı ne der bizi ırgalamaz. Batı önce kendine baksın. Ülkemizin huzurunu kaçıranlar bedelini öder.

Gösteri mi yapacaksın bunun hukuk içinde yeri var müracaatını yaparsın ve gidersin yaparsın. Hukukun dışına çıkamazsın. 

ZULME RIZA ZULÜMDÜR

Mısır'da olanları gördük. Efendim müdahale. Ne müdahalesi darbe darbe! Niye batı bunu böyle söyleyemiyor. Esma'nın nasıl şehit edildiğini, babasının erkek kardeşinin nasıl içeri alındığını gördünüz değil mi? 3 bini aşkın insan alındı. Nerede dünya? Zulme rıza zulümdür. kimden gelirse gelsin. Eğer siz zulmü alkışlıyorsanız zalimlerden olursunuz. Zulmün karşısında durmak bu millete yakışandır. 

Bu köprünün adı dedi Melih Gökçek. Ne olsun? 30 Ağustos'u kutluyoruz. Dedim ki Melih Bey Ankara'da Ankara'nın adıyla müsamma bir köprü var mı? Başkent Ankara'da Ankara ismiyle köprü yok. Bu bulvarın adı Ankara Bulvarı olsun. Medya beğenmediniz mi yoksa? Başkent Ankara'nın verildiği bir bulvar yok. Meclisinizde görüşürsünüz. Benim teklifim bu.