BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Başbakan Davutoğlu'ndan 50 bin konut müjdesi!

Başbakan Davutoğlu, Gaziantep'te önemli açıklamalar yaptı. İşçi ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Davutoğlu, Gaziantep'te TOKİ tarafından 5 yılda 50 bin konut yapılacağı müjdesini verdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde, işçiler ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.

"Asgari ücrete 1.300 liraya çıkarıyoruz. Yeni dönemde çalışma hayatına yönelik pek çok düzenleme yapıyoruz." diyen Başbakan Davutoğlu, konuşmasının devamında emeklilere ev müjdesi vererek şunları söyledi:

"TOKİ eliyle emeklileri ev sahibi yapıyoruz. 50 bin konutluk projeyi gerçekleştirceğiz. Biz dersimize çok iyi çalıştık, milletimiz de bize verecektir ve projelerimize devam edeceğiz inşallah. Esnafımıza 30 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. İş kurmak isteyen, yatırımcı gençlerimize 50 bin lira hibe edeceğiz. İlk kez iş bulan gencimizin maaşını 1 yıl boyunca biz vereceğiz

"5 YILDA 50 BİN KONUT"

Gaziantep'i yükseltmek için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Gaziantep emeğin ve üretimin şehridir. Uygun fiyatlara, taksitle ev sahibi olacaksınız. 5 yılda tam 50 bin konut.Gaziantep'e 25 kilometre uzunluğunda raylı sistem yapıyoruz. Gaziantep, birlik,beraberlik, huzur ve refah şehridir. Amanos dağlarını delerek Gaziantep'i İskenderun Limanı'na bağlayacağız."

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Gaziantep'in bütün toplumsal renkleri karşımda. Değerli hemşehrilerim, Gaziantep bugüne kadar tarihin ve coğrafyanın sembolü olmuştur. Çalışan, kaynak oluşturan, üreten bir şehir olmuştur. O çalışkanlık Gaziantep'in dinamiğine işlemiştir. Bugün şahlanan bir Gaziantep bu noktalara geldi. AK Parti iktidarıyla beraber yeni bir döneme girdik. Gaziantep büyük bir şaha kalkış yaşadı. AK Parti iktidarıyla beraber ileri demokrasimizi inşa ettik.

"1 KASIM'DA DEMOKRASİ BAYRAMI YAPACAĞIZ"

1 Kasım'da da inşallah Demokrasi Bayramı yapacağız. Dün imzaladığım bir kararla, 29 Ekim'i tüm Türkiye'de tatil ediyorum.

"ÇOCUK VE KADIN HAKLARINI BİZ KORUDUK"

 Eskiden 1 Mayıs nasıl bir gerilim meselesiydi? Biz hep buradayız, hep Gaziantep'teyiz, hep burada olacağız. 1 Mayıs kutlanacak mı diye tartışmalar yapılırdı. Biz bu sorunu ortadan kaldırdık. Çocuk haklarını, kadın haklarını koruyacak ve güçlendirecek birçok düzenlemeler yaptık. 

"HAYAL EDİLMEYENLERİ YAPTIK"

Bu siyasi kadro yola çıktığı ilk günden itibaren sosyal devlet uygulamasını sonuna kadar savunmuştur. Hayal edilemeyenleri, yapılabilir hale getirdik. 81 ilimize hizmet götürdük. Türkiye'yi özgürlükler ülkesi haline getirdik. 

"ÖFKELERİ DİNMİŞ DEĞİL"

Yeni iş alanları açtık, evine ekmek götüren vatandaşların önünü açtık. Belli bir kesimin faiz hortumlarını kestik, hala öfkeleri dinmiş değil. O nedenle kumpas üzerine, kumpas kurdular. Hakkın, halkın yolundan yürümeye devam edeceğiz, bu yoldan asla dönmeyeceğiz.

"İŞÇİ DÜNYASINA YAKIN OLMUŞ BİR İKTİDARIZ"

Her zaman işçi ve işverenin bir uçağın iki kanadı gibi, birlikte olmalarını savunduk. Biz emek, işçi dünyasında her zaman yakın olmuş bir iktidarız. Popülist uygulamalardan kaçındık. Ülkenin kaynaklarını en doğru şekilde kalkınmaya kanalize ettik. Yapısal pek çok değişikliğe imza attık. 

"12 MİLYON OLAN SİGORTALI SAYISINI 21 MİLYONA ÇIKARDIK"

Sigortalı sayımız 12 milyondan 21 milyona çıkardık. İnşallah 1 Kasım seçim zaferinden sonra da 1.300 liraya da çıkarağız. Torba yasayla kamuda çalışan taşeron işçilerin hakkında önemli çalışmalar yaptık. Hain kumpaslara karşı verilecek en iyi cevap sandıktan çıkacak sonuçtur.