BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Bu benim kanıma dokunuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hak-İş Genel Kurulunda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Diyarbakır'da peygambere yapılan saygısızlık için 'kanıma dokunuyor' diyerek tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda, HAK- İŞ 13. Olağan Genel Kurulu ve 40. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katıldı. Erdoğan burada bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen günlerde HDP'li belediyenin Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde Peygamber Efendimiz'le ilgili olduğu iddia edilen afişe tepki göstererek ''bir müslüman olarak bu benim kanıma dokunuyor'' dedi. Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

HAK İş üyesi işçilerimizi tebrik ediyorum. Türkiye'nin bugüne ulaşmasında en çok emeği olan şüphesiz işçilerimizdir emekçilerimizdir. Hiçbir ücret işçinin mübarek alın terinin karşılığı değildir.

ONLARI RAHMETLE ANIYORUM

Özellikle iş kazalarında yitirdiğimiz işçi kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Açıkcası HAK-İŞ'i hiçbir zaman bir işçi örgütü olarak görmedim. Geride kalan 40 yılda yaptıklarına baktığımızda hakların en güçlü savunucularından olduğunu gördük.

BAĞIMSIZ TÜRKİYE MÜCADELESİ VERDİNİZ

Sadece emek ve ücret mücadelesi veren değil özgür ve bağımsız Türkiye mücadelesi veren kuruluş oldu.Yapayalnız olduğumuz dönemlerde HAK-İŞ'in nasıl umut ışığı olduğunu biliyoruz.

HAK-İŞ'İN BÜYÜK EMEĞİ VAR

80 döneminden sapasağlam çıkabildiysek HAK İŞ'in büyük emeği vardır. Hak için mücadlenin adı olmuştur HAK-İŞ.

40 yıllık süreçte mücadelenin bayraktarlığını yapan birçok kardeşimiz oldu ama bu HAK İŞ'in binlerce isimsiz kahramanlardan oluştuğunu da bilmek lazım. Yeni Türkiye davası özü itibarı ile böyle bir davadır.

BİR KOLTUK DAVASI YOK

Bu salondaki herkes 22 Ekim 1976 da yani 40 yıl önce bugün HAK İŞ'in kurulmasında bir koltuk davası yoktu. Ülkenin dertlerini kendilerine dert ederek bu örgütü kurdular. Darbelere çetelere direndiler. Tehditlere rağmen dik durdular hakkı söylediler. Şimdi meydanlara çıkıp etrafta diktatör kavramını kullanmaya başladılar.

28 ŞUBAT'TA NEREDEYDİNİZ?

Bunlara soruyorum siz 12 Eylül'de 28 Şubat'ta neredeydiniz. Diktatör kelimesini gerçek diktatörlere birkez olsun diyebildiniz mi?

Bunlar Abdulhamit Han'a turgut Özal'a diktatördiyen zihniyet. Onların kimlerle yürüfdüklerini biz çok iyi biliyoruz. Biz milletle yürüdük milletle yürümeye devam edeceğiz.

GERİ ADIM 40 YILLIK EMEĞE HAKSIZLIK OLUR

Biz akşam olduğunda bugün Allah için milletin için ne yaptın diye soranlaız. Bu saldırılar karşısında boyun eğersek geri adım atarsak şu 40 yıllık emeğe haksızlık ederiz.

BİZ SIRTIMIZI HAKKA DAYADIK

Biz onların edep yoksunu söylemlerini kullanamayız. Onlar hergün yalan söyleyecek biz hakkı söyleyeceğiz. Onlar sırtını tabanı ibadet ortası ticaret ve tavanı ihanet olan paralel yapılara dayayacaklar. Silahlı terör örgürlerine dayayacaklar. Biz ise sırtımızı önce Hak'ka sonra halka dayayıp yürüyeceğiz. 

"KÜRT KARDEŞİM OYUNU GÖRMELİ"

Şurada garın önünde yaşanan olay terörün nasıl kollektif bir yapı olduğunu gösteriyor. Bu tamamen kollektif bir saldırıdır. Burada IŞİD de var PKK da var El Muhaberat da var PYD de var... Benim Kürt kardeşimin bu oyunu iyi tespit etmelidir. Bunlar için insan canının önemi yoktur. Daha eylemin olduğu anda bunu saray yaptı diyenlerin ne mantıklarda olduğunu anlamak lazım.

BUNLAR BİSMİLLAH DİYENLERDEN RAHATSIZ

Bunlar işine başlarken Bismillah diyen alın teri akıtan kardeşlerimizden rahatsızlar. Millet diyen bayrak diyen vatandaşlarımızdan rahatsızlar. Hayatım boyunca milletin dertlerine çare üretmeye çalıştım.

KÜRTLERİN YAŞADIĞI OLUMSUZLARI İLİKLERİME KADAR YAŞADIM

Kürt kardeşlerimizin maruz kaldığı tüm olumsuzlukları tüm iliklerime kadar ben de yaşadım. Tek unsuru konuşmanın art niyetli olduğunu söylemem lazım. Kürt kardeşlerimizin sorunlarını hep ön planda tuttuk. Bu ülkede ret sorununu inkar sorununu ortadan kaldırdık asimilasyon sorununu ortadan kaldırdık.

TÜM KARDEŞLERİMİZİ BAĞRIMIZA BASTIK

Tüm kardeşlerimizi bağrımıza bastık.Kardeş kardeşe nasıl bakarsa biz de Kürt kardeşlerimize öyle baktık öyle bakıyoruz ve bakacağız. Bizim ülke olarak fiziki sınırlarımız misak ı milli sınırlarından itibaren olabilir ama bizim manevi sınırlarımızın sonu yoktur.

KARDEŞLİK SADECE SINIRIMIZIN İÇİNDE DEĞİL

Myanmardaki Ace'deki insanlar benim kardeşim mi ? Kardeşim. Türki devlettekilerle kardeş miyiz? Kardeşiz. Her zaman bağrımıza bastık bağrımıza basacağız. Sadece sınırlarımızdaki Kürt Arap ve Türkmen kardeşlerimze değil sınırlarımızın dışındaki kardeşlerimizi de bağrımıza bastık.

BU BENİM KANIMA DOKUNUYOR

Birileri çıkıp alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimize ahlaksızca saldırdı. Hz. Peygambere edepsizce dil uzatan bir yönetimle benim Kürt kardeşimin ne işi olabilir? Bir Müslüman olarak bu benim kanıma dokunuyor. Ben Kürt kardeşime hep gönül diliyle konuştum. Buradan diyorum ki kime oy verdiğinizi iyi düşünün, şimdi diyorum ki teröre teröriste karşı aranıza cesaretle mesafe koyun.

"ARTIK YETER DEMELİSİNİZ"

Artık 'yeter' deyin.Ben buradan Kürt kardeşlerimize diyorum ki en kutsal değerlerimize hakaret eden teröre destek veren yapılara artık yeter demelisiniz. Bu ülkede Alevi Sünii hangi mezhepler varsa birlikte yaşayacağız ve birlikte terörle mücadeleyi de amansızca sürdüreceğiz.

MALUM MEDYAYLA BİRLİKTE ÇALIŞIYORLAR

Paralel medya ile malum medya birlikte çalışıyorlar. 3. köprüye hayır diyenlerdir bunlar. 3. Havalimanına hayır diyenlerdir.mersinden Kıbrıs'a su taşıdık hatlarla bunlar bu su ilk kez gitmiyor ki dediler.

ONLARIN BALONLARI PATLADI

Evet ilk değil daha önce balonla gidiyordu. Ama bugün bunların balonu patladı. Bunlar hayırlı işte yoktu sadece şer işte bunlar var. Hilton otelin arkasındaki alana rezidans müsadesi verilseydi ey Doğan keyfin yerinde olacaktı. İktidarımız bunlara bu imkanı vermedi.

KELKİTLİ BİZİMLE YÜRÜYOR

Bu yolu açmadığı için bizimle uyumlu olmadılar. Ben Kasımpaşalıyım dediğim zaman ben de Kelkitliyim diyor ama Kelkitli seninle yürümüyor kelkitli bizimle yürüyor.

"MUTLAKA SANDIĞA GİTMELİSİNİZ"

1 Kasım'da oy bizim namusumuzdur şerefimizdir diyerek sandıklara mutlaka gitmelisiniz. Bütün kardeşlerimizi akrabalarımızı arayarak mutlaka sandığa götürmeliyiz. 7 Haziran'da yaşananlara HAK-İş bir daha izin vermeyecektir.