BIST 9.724
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,31
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu vize için tarih verdi!

AB'den gelen açıklamalarla soru işaretine dönen vize serbesti konusunda Başbakan Davutoğlu net konuştu. Başbakan, Haziran'dan önce uygulamanın hayata geçirilmesini beklediğini kaydetti.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin hali hazırda en fazla sığınmacı kabul eden ülke olduğunu söyledi. AB'den gelecek olan 3 milyar Euro'nun tamamen mültecilere harcanacağını ifade eden Davutoğlu, 2016 yılının vize serbestinin Haziran'dan önce uygulanmasını beklediğini de açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-AB zirvesi sonrası AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker ile ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

"Bugün yeni yaratıcı ve yapıcı öneriler getirdik. Bir önceki zirvede verdiğimiz kararları uygulayacağız. İnsan kaçakçılarını caydırmak istiyoruz. Türkiye hali hazırda en büyük sığınmacı kabulü yapan ülke. Türkiye'ye vize serbestisinin hazirandan önce uygulanmasını bekliyorum. 3 milyar Euro'nun bir kuruşu bile bizim vatandaşlarımıza harcanmayacak, sığınmacılar için harcanacak. 18 Mart'ta AB Zirvesi'nde yeniden buluşacağımızı umuyorum."

AB Komisyonu Başkanı Juncker, "Vize serbestisi hayata geçecek" açıklamasında bulundu.