BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu Pakistan'da konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pakistan başbakanı Nawaz Şerif ile ortak açıklama yaptı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pakistan'da yaptığı açıklamada "Türkiye olarak biz mezhep veya etnik ağırlıklı gündemin veya mezhep ağırlıklı parçalanmaların tümüne karşıyız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pakistan başbakanı Nawaz şerif ile ortak açıklama yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Pakistanlı mevkidaşı Navaz Şerif, Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Suudi Arabistan'ın ve liderliğinin arkasında durmak ve Suudi Arabistan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmak için mümkün olan tüm desteği vermek konusunda görüş birliği içinde olduklarını söyledi.

PAKİSTAN-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Şerif, burada yaptığı konuşmada, Davutoğlu'nun yakın zamanda Pakistan'a yaptığı ziyareti hatırlattı ve iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam edeceğini dile getirdi. İlişkiler açısından karşılıklı ziyaretlerin son derece önemli olduğunu kaydeden Şerif, görüşmelerde Pakistan-Türkiye ilişkilerinin yanı sıra Yemen konusunu da detaylı şeklide görüştüklerini söyledi.

YEMEN

Yemen ile ilgili ortak endişeleri taşıyor olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Şerif, Yemen'deki durumun giderek daha kötüleştiğini belirtti.

Navaz Şerif, Yemen'deki meşru hükümetin devlet dışı güçler tarafından kuvvet yoluyla devrilmeye çalışılmasının son derece endişe verici olduğunu kaydederek, durumun endişe verici ve Müslüman toplumun birliğini tehdit eder nitelikte olduğunu söyledi. Durumun bölge için önemli sonuçlar doğuracağına işaret eden Şerif, Yemen konusunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları telefon görüşmesinde de konuştuklarını ve Yemen ile ilgili meseleleri ikili görüşmelerde ele almaya karar verdiklerini dile getirdi.

"PAKİSTAN-TÜRKİYE-SUUDİ ARABİSTAN DOSTLUĞU"

Davutoğlu ile yaptıkları görüşmede Yemen'deki krizin tüm bölgeyi karışıklığa sokacağı konusunda aynı fikirleri beyan ettiklerini vurgulayan Şerif, Yemen'deki taraflara anlaşmazlıklarını barışçıl şekilde çözmeleri için çağrıda bulunmak konusunda görüş birliğine vardıklarını ifade etti. Şerif, Yemen'deki krizin çözümü için birlikte çalışmak konusunda da anlaştıklarını bildirdi.

Navaz Şerif, Pakistan ve Türkiye'nin Suudi Arabistan'ın yakın dostu olduğunun altını çizerek, iki ülkenin Suudi Arabistan'ın ve liderliğinin arkasında durmak konusunda anlaştığını söyledi.

"Suudi Arabistan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmak için mümkün olan tüm desteği vermek konusunda görüş birliğine vardık" diyen Şerif, bölgedeki diğer ülkelerle de dostane ve kardeşçe ilişkiler içinde olduklarını, bu ülkelerin güvenliği ve toprak bütünlüğüne de büyük önem verdiklerini dile getirdi. Şerif, Suudi Arabistan ve bölgedeki diğer ülkelerle konuyu görüşmeye devam edeceklerini belirtti.