BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.396,73
HABER /  POLİTİKA

Başbakan açlık grevine müdahale edecek

Başbakan Erdoğan BDP'liler için gelen fezlekeler ve açlık grevleri için önemli açıklamalarda bulundu...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Başbakan Erdoğan, Moldova Başbakanı ile düzenlediği basın toplantısında tartışma konusu olacak açıklamalarda bulundu. Cezaevlerinde devam eden açlık grevleri için müdahale sinyali veren Erdoğan, BDP'li milletvekillerini hedef alan ve Meclis'e gelen fezlekeler için de "gereğini yaparız" dedi.

AÇLIK GREVİNE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ... DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

AÇLIK GREVLERİNE MÜDAHALE, FEZLEKELERE ONAY SİNYALİ!

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "eylemlerimiz radikalleşecek" yönündeki 1.20121102080723.jpgaçıklamasına tepki gösteren Erdoğan "Radikalleşeceksin de ne yapacaksın? Atacağın her türlü adımın karşılığını aynı şekilde bulacaksın" dedi.

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM

70'e yakın cezevinde 700'e yakın tutuklu ve hükümlünün devam ettirdiği açlık grevleri için de açıklamalar yapan Erdoğan, "Açlık grevleri konusunda Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı her türlü tedbiri almıştır. Ölüm orucu ile ilgili olarak da O bitmiştir. Öyle bir şey yok şu anda'' dedi.

"BUNLAR İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ TİPLERDİR"

"Ben artık BDP'den gelen açıklamaları anlamıyorum çünkü adeta bölücü terör örgütünün bir uzantısı gibi konuşuyorlar. Eylemlerin radikalleşeceğini söyleyen kişiler şu anda zaten çocuklarımızın okuduğu okulları bile tehtid eder hale gelmiş durumdalar. Hakkari'de üniversite açıyorsunuz ama bunlar orayı yakacak kadar insanlıktan nasibini almamış tiplerdir. Radikalleşeceksin de ne yapacaksın? Atacağın her türlü adımın karşılığını aynı şeklide bulacaksın. TBMM'de ya siyaset yaparsın ya da Kandil'e çıkarsın. Fezleke önümüze geldiğinde içeriğine bakar, gereğini yaparız. Çünkü bizdemokratik parlementer sistemin kurallarına göre çalışırız. İnsani olmayan her tavıra gereği neyse o şekilde cevap veriririz. Açlık grevleri konusunda da sağlık ve adalet bakanlıklarımız her türlü tedbiri almıştır. Ölüm orucuyla alakalı olarak da o bitmiştir, öyle bir şey yoktur. Açlık grevlerini teşvik edenlerin de kuzu kebap partilerinde günlerini tüketmeye devam ediyorlar."