BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bomba yüklü araç patladı: 4 yaralı

İskenderun'da bomba yüklü araçta patlama meydana geldi.

Abone ol

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir askeri kışlanın yanındaki araçta meydana gelen patlamada 4 kişi yaralandı. Olayla ilgili inceleme başlatan polis, bombalı saldırı ihtimali üzerinde duruyor.

İskenderun ilçesinde, bir akaryakıt istasyonunun önündeki araçta meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 4 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Ahmet Tor Kışlası'nın karşısındaki akaryakıt istasyonunun önünde bulunan bir araçta patlama meydana geldi.

Patlamada ilk belirlemelere göre çevrede bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay sonrası inceleme başlatan polis, bomba yüklü araç ihtimali üzerinde duruyor.

HEDEF ASKERİ ARAÇ MI?

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, patlamanın meydana geldiği bölgede İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve askeri ile yetkililerle incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Lekesiz, patlamanın 17.15 sıralarında, İskenderun ilçesi Akçay mevkisinde bulunan Ahmet Tor Kışlası'nda görevli, servis aracının geçişinden hemen sonra, yolun kenarında park halinde olan bir otomobilde meydana geldiğini belirtti.

CAN KAYBI YOK

Patlamada can kaybı olmadığını ifade eden Lekesiz, şunları söyledi:

''Patlama sonucunda olay mahallinde seyir halinde olan bir araçta bulunan 4 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Bunlar İskenderun Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavilerine müteakip taburcu edilmiştir. Patlamanın ilimiz Amanos kırsalında faaliyet gösteren PKK terör örgütü mensupları tarafından askeri servis aracına yönelik olarak gerçekleştirildiği değerlendirilmektedir. Konu adli mercilere intikal ettirilmiş ve bütün yönleriyle soruşturmaktadır. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum.''

Gazetecilerin ''patlamada kullanılan aracın Hatay'ın Yayladağı ilçesinde çalındığı yönünde bilgiler olduğunu ve bunun akıllara ilk olarak, olayda Suriye parmağı olabilir mi sorusunu getirdiği'' yönündeki sorusuna Lekesiz, ''Bu değerlendirmeler ilk elde edilen bilgilere göre doğru değil. Amanos Yaylası bölgesinde 3 tane otomobilin 1 motorlu bisikletin gasbedildiği bilgisine ulaştık. Bunlar bize yaklaşık yarım saat önce intikal etti. Bu gasbedilen otomobillerden 2 tanesi ve motosiklet de elde. Diğer gasbedilen aracın da elde edilmek üzere olduğunu söyleyebiliriz. Suriye ile bir bağlantısı olduğunu değerlendirmiyoruz'' cevabını verdi.

İNCELEME SÜRÜYOR

Lekesiz, bombanın niteliği ile ilgili soruya da ''incelemelerin devam ettiği, teknik detayları daha sonra paylaşacakları'' karşılığını verdi.

Bu arada olay anında patlayan aracın yanından geçen otomobilde bulunan ve hafif yaralanan Emrullah Bilgiç, iş çıkışı evlerine gittikleri sırada büyük bir patlama sesi duyduklarını, ardından bulunduğu aracın camlarının kırıldığını ve lastiklerinin patladığını söyledi.

KİMLİKLER BELİRLENDİ

Bu arada olayda yaralanan 4 kişinin kimlikleri belli oldu.

Yaralanan Emrullah Bilgiç, Murat Bulut, Fehmi Yıldız ve Veysi Oğuz'un İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürdüğü bildirildi.