BIST 9.715
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.429,75
HABER /  DÜNYA

Barzani'den şok sözler! Rojavalı Kürtler kullanılıyor

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani, Suriyeli Kürtlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Barzani Suriyeli Kürtler için ''Rojavalı Kürtler bir savaş aracı olarak kullanılıyor'' dedi.

Abone ol

Suriye'deki gelişmelerle ilgili görüşleri sorulan IKYB başkanı Barzani, "Suriye'deki Kürtlerin birlik olup, rejime karşı mı taraf mı olduklarına karar vermelerini istedim. Rojavalı Kürtler bir savaş aracı olarak kullanılıyor. Savaş bittikten sonra kaderleri ne olacak bilemiyorum" diye konuştu.

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani, Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin yoğun olduğu Rojava olarak bilinen bölgede savaşın bitmesi ardından buradaki Kürtlerin ne olacağı ve kaderlerinin belirsiz olduğunu söyledi.

NE İLE KARŞILAŞACAKLARI BELLİ DEĞİL

İngiltere merkezli Sky News'in Arapça kanalının Erbil'de yaptığı röportaj dün gece yayınlandı. Suriye'deki gelişmelerle ilgili görüşü sorulan Kürt lider, bu ülkedeki çatışmaların sona ermesinden sonra Rojava olarak nitelendirilen Suriye Kürtlerinin ne ile karşılaşacaklarının meçhul olduğunu vurguladı.

GÖRÜŞ AYRILIĞI NEDENİYLE ÇOK  ŞEY KAYBETTİLER

Barzani, "Buradaki Kürtlerin durumu, kaderi belirsiz ne Suriye hükümeti ne de muhalifler, Kürt haklarını tanımıyor" dedi. Irak'ın kuzeyindeki Kürt gruplar arasında da görüş birliği bulunmadığını ayrışmalar olduğuna dikkat çeken Barzani, "Bu görüş ayrılıkları nedeniyle bugüne kadar çok şey kaybettiler. O bölgedeki en büyük sorun da budur.

ONLAR İÇİN ÜZÜLÜYORUM

Rojava'daki taraflar arasında birlik oluşturulmalı. Bir Kürt kardeşleri olarak Suriye olaylarının başında tüm Kürt taraflarıyla görüştüm, onları dinledim. Ancak benim onların işine karışamam söz konusu değil. İçinde bulundukları duruma bir kardeşleri olarak onlara üzülüyorum. Onlardan birlik olup, rejime karşı mı taraf mı olduklarına karar vermelerini istedim" dedi.

SURİYELİ KÜRTLER KULLANILIYOR

Mesut Barzani, Suriye'deki Kürtlerin arasında görüş birliği bulunmamasının sonucu ne Şam yönetimi ne de diğer muhaliflerle de anlaşamadıklarını kaydederek, "Nasıl bir yöne doğru gittiklerini bilmiyorum. Rojavalı Kürtler bir savaş aracı olarak kullanılıyor. Savaş bittikten sonra kaderleri ne olacak bilemiyorum" diye konuştu.