BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.492,92
HABER /  GÜNCEL

Orgeneral Ünal'dan PKK'yı korkutacak sert mesajlar

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, terör operasyonlarıyla ilgili dikkat çeken mesajlar verdi. Ünal, "Korkuyu kalplerine kazıyıncaya kadar devam edeceğiz" dedi.

Abone ol

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Güneydoğu'da bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarla ilgili açıklama yaptı.

Abidin Ünal, "Türk toplumuna, Türk insanına korku salmaya çalışan teröriste, o korkuyu kendi kalplerine kazıyıncaya kadar görevimizin başındayız ve kesinlikle ve kesinlikle bunlara bu fırsatı vermeyeceğiz" dedi. 

TÖRENDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda düzenlenen Şehitleri Anma Günü Töreni programı Albay Salim İlkuçan Konferans Salonu'nda düzenlendi. Töreni, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve eşi Leyla Ünal şehit aileleri ve askeri personel izledi. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sırasında, 17 Şubat'ta Hava Kuvvetleri yakınında düzenlenen bombalı terörist saldırısında şehit olanların yakınları duygulanarak gözyaşı döktü. 

"TÜRK TARİHİ HİÇBİR ZAMAN SAKİN BİR DÖNEM GEÇİRMEDİ" 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bandosunun 'Çanakkale'den Mektuplar' temalı oratoryosu ilgiyle dinlendi. Orgeneral Ünal, daha sonra 17 Şubat 2016 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yanındaki servis otobüsüne karşı düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit düşünler ile Sur ve Diyarbakır'da şehit olan havacı askerlerin ailelerine Şehadet Belgelerini verdi. Bu sırada şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Türk tarihinin hiçbir zaman sakin bir dönem geçirmediğini hatırlatan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, "Askerlik mesleğini ve onurunu biran için olsun tatmış olan bir insan, vatan ve bayrak söz konusu olduğu zaman verebileceği en son şeyin canı olduğunu ve bunu da gerektiğinde verebileceğini çok iyi bilir. ve bunu da en doğal bir görevi ve kaderi olarak görür" dedi. 

"ONLARIN BIRAKTIĞI EMANETİN ARKASINDA DURUYORUZ"

Havacılık tarihinin hiçbir zaman normal seyretmediğini ve havacılığın ilk geliştiği günden itibaren şehitler vermeye başladığını belirten Orgeneral Ünal, "Verdiğimiz şehitlerimizin çok büyük bölümü barış şartlarındadır. Türkiye'nin hem kendi hem de yakın coğrafyasında birçok yerde hava şehitliği ve anıtları vardır. Biz hava şehitlerimizi hiçbir zaman şehitler olarak görmedik. Biz onları bir sonsuz devriye uçuşunda gördük. Her devriye uçuşumuzda onların bizimle birlikte olduklarına inanıyoruz. ve inanıyoruz ki, şehitliğin kelime anlamı eğer bilense, işitense, şahit olansa, evet bu insanlar bizi görüyor ve bize şahit oluyorlar ve bizde onların bıraktığı emanetin arkasında duruyoruz" diye konuştu. 

"KORKUYU KALPLERİNE KAZIYINCAYA KADAR..." 

Orgeneral Ünal sözlerini şöyle sürdürdü: "Şehitlerimiz sadece uçucularımızdan oluşmuyor. Özellikle Diyarbakır'da kalleşçe teröristler tarafından katledilen astsubayımız, 17 Şubat'taki melun terör saldırısında kaybettiğimiz şehitlerimiz, dağ özel harekatımızın Diyarbakır'da ki operasyonda şehit olan arkadaşımız, bunlarda Hava Kuvvetleri'nin çok onurlu ve aynı zamanda şerefli şehitleridir. Terörle mücadele konusunda Hava Kuvvetleri üzerine düşeni her zaman yapmıştır, yapmaya devam edecektir. En ufak bir duraksama en ufak bir tereddüde yer vermeden Türk toplumuna, Türk insanına korku salmaya çalışan teröriste, o korkuyu kendi kalplerine kazıyıncaya kadar görevimizin başındayız. ve kesinlikle ve kesinlikle bunlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Hem asker olmanın verdiği asker yeminine olan sadakatimiz gereği, hem havacılık şerefimiz gereği terörle mücadelede üstümüze düşen görevi sonuna kadar en güçlü ve en inançlı bir şekilde yerine getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın."