BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,56
ALTIN 2.383,47
HABER /  GÜNCEL

Saldırı ihbarı mı var Almanya'dan şok Türkiye kararı

ALMANYA İstanbul Konsolosluğu'nu ve Ankara Büyükelçiliği'ni terörist saldırı riski nedeniyel kapattığını açıkladı. İstanbul'da eğitim veren Alman Lisesi de bugün eğitimi aynı gerekçeyle durdurdu.

Abone ol

İSTANBUL ve Ankara'da terörist saldırı ihbarı mı var, neler oluyor?

Almanya Türkiye'deki temsilciliklerini terörist saldırı riski nedeniyle kapattığını duyurdu. 

Reuters'ın haberine göre, Alman Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin, "olası bir saldırı ihtimaline işaret eden belirtiler" dolayısıyla kapatıldığını duyurdu. Bakanlık, İstanbul'daki Başkonsolosluk ve Alman Lisesi'nin de kapatıldığını belirtti. Bakanlık açıklamasında, Alman Lisesi'nin tatil edilme nedeni, "teyit edilemeyen bir uyarı" olarak belirtildi.

KAPIYA ASILAN YAZI

Öte yandan, Beyoğlu'ndaki başkonsolosluğun kapısına "Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ciddi bir uyarı sebebiyle tedbir amacıyla kapalıdır" yazısı asıldı.

POTANSİYEL TEHDİT RİSKİ

İstanbul'da eğitim veren Özel Alman Lisesi de güvenlik gerekçesiyle bugün eğitime ara verdiğini duyurdu.

Almanya terör saldırı kapatma kararı aldı
Alman Lisesi önünde emniyet güçleri nöbet tutarken görüntülendi.

Okul yönetimi de durumu doğrulayarak 'sadece bugün güvenlik nedeniyle okulun kapalı olduğunu' belirtti. Oku yönetimi "potansiyel tehdit şüphesiyle" eğitime ara verildiğini söyledi.

SALI GÜNÜ UYARI YAYINLAMIŞTI

Reuters, Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Salı günü, Ankara'da yaşayan Alman vatandaşlarına "her an olabilecek bir saldırı" konusunda uyarıda bulunduğunu hatırlattı.