BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,74
ALTIN 2.439,55
HABER /  GÜNCEL

PKK Kobani'deki kampları bakın hangi örgüte verdi

Abdülkadir Selvi, terör örgütü PKK'nın Kobani'de terör örgütü MLKP'ye ait kamplarda 200 militanını eğittiğini yazdı.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, terör örgütlerinin Türkiye'ye karşı kurduğu ittifaka ilişkin ilginç ayrıntılar aktardı.

"İki canlı bombanın yolu nerede kesişti?" başlıklı yazısında Selvi, Ankara'da 17 Şubat'ta 28 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı gerçekleştiren Türkiye'ye Salih Neccar ismiyle giriş yapan Abdülbaki Sömer ile Kızılay'daki saldırıyı gerçekleştiren Seher Çağla Demir'in 2015'in son aylarında aynı kampta kaldığını duyurdu. İşte o yazıdan bir bölüm:

AYNI KAMPTA 34 GÜN EĞİTİM ALMIŞLAR

"Kızılay'daki canlı bomba eylemiyle ilgili gri noktalar ve hala aranan kilit isimler var.

Ama bir bilgi var ki çok önemli. Merasim Sokak'taki canlı bomba eylemini gerçekleştiren Salih Neccar ile Kızılay'daki canlı bomba Seher Çağla Demir'in yolları bir yerde kesişiyor. İki canlı bombanın yolu nerede kesişir? Terör kampında. İki canlı bomba bir süre aynı kampta kalmışlar. Hem de canlı bomba eylemini gerçekleştirmek için Türkiye'ye giriş yapmadan kısa bir süre önce. Salih Neccar ile Seher Çağla Demir'in 3 Kasım-7 Aralık 2015 tarihleri arasında aynı kampta kaldıkları tespit edildi. Suriye'de Kobani ile Kamışlı arasındaki kampın girişinde, “Tabura Ş. Serkan” yazıyor.

PKK-MLKP ARASINDA İŞ BÖLÜMÜ

Bir süredir Kobani'de PKK-PYD'nin kontrolündeki bölgede MLKP'ye ait kamplar olduğunu yazıyorum. Buradaki kamplarda eğitilen teröristler zaman zaman Suriye'deki iç savaşta çatışmalara girerek pratik yapıyorlar. Sonra bunlar eylem için Türkiye'ye gönderiliyorlar. MLKP'ye ait terör kampları dedim ama eğitim PKK militanları tarafından veriliyor. MLKP'ye ait kamplarda 200 militanın silahlı eğitim aldığı söyleniyor.



PKK bir iş bölümü yapmış. Sincar bölgesindeki kamplarda PKK'lı, Kobani'de ise MLKP'li teröristler yetiştiriliyor. Zaten iki gün önce üst akıl, bu 10 örgütü PKK'nın bünyesinde birleştirdi. Türkiye'ye karşı ortak terör faaliyeti yürütmek üzere.

O yüzden ısrarla Türkiye, büyükşehirlerimizi ve sivilleri hedef alan yeni bir terör dalgasıyla karşı karşıya diyorum."