BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  DÜNYA

Barzani Ezidilerin kritik ismini tutukladı!

Şengal'de Ezidilerden oluşturduğu silahlı güçlerin komutanlarından Haydar Şeşo, Barzani yönetimi tarafından tutuklandı.

Abone ol

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, bugün Şengal (Sincar) bölgesinde tutuklanan Şengal Savunma Güçleri (HPŞ) adlı grubun lideri Haydar Şeşo hakkında açıklama yaptı.
 
Kürdistan Bölgesi Başkanlığı resmi web sayfasından yapılan açıklamada, Hadyar Şeşo ve ona bağlı bazı kişilerin resmi ve aleni bir şekilde gözaltına alındığı ve mahkemeye çıkarılacakları bildirildi.
 
Açıklamada şöyle denildi:

“Şengal bölgesinde yasal çerçeve dışında bir grup tarafından oluşturulmaya çalışılan güç, Şubat ayı başında, yasadışı böyle bir güce izin verilmeyeceğine dair uyarıldı. Ayrıca karar vermeleri için 2 aylık süre verildi. Eğer amaçları Kürdistan’a ve Şengal’e hizmet etmekse, resmi bir şekilde Peşmerge Bakanlığı’na bağlanabilirler.”
 
Uyarıya rağmen sözkonusu grubun Kürdistan Bölgesi iktidarı üzerinde tehdit oluşturmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, yasadışı herhangi bir gücün kurulacağına izin verilmeyeceğinin altı çizildi.
 
Açıklamanın devamında şöyle dendi:
 
“Bu sebeple o takımın sorumlusu Haydar Şeşo ve diğer bazı kişiler yargılanacaktır. Kimsenin kaybedilmesi veya gizlice gözaltına alınması sözkonusu değildir.”