BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  MEDYA

Barlas'tan Erdoğan'ı yedirmeyeceğiz yazısı

Sabah yazarı Mehmet Barlas, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkanları yazdı.

Abone ol

Sabah si yazarı Mehmet Barlas, eski Türkiye söylemiyle Başbakan Erdoğan'ı eleştirenlere yüklendi.

Barlas, bugünkü köşesinde "Özal'ı yediler ama artık Erdoğan'ı yedirmeyeceğiz" diyor.

Dünya ile birlikte Türkiye'nin de değiştiğine dikkat çeken Barlas, yazısında dünün söylemleriyle muhalefet etmenin anlamsızlığına işaret etti. Stakokocu kesimlere yüklenen yazar, yazısını böyle tamamlıyor:

HİYERARŞİLERİN SONU
"Bilişim Çağı"
sade teknolojiyi değil siyaseti de, ekonomiyi de ve tüm toplumsal ilişkileri de eskisinden çok yoğun karmaşıklıklar içine taşıdı... "Hiyerarşi"lerin yerini "Network"ler aldı... Alt kimlikler üste çıktı... Oligarşiler kitleler karşısında etkisizleştiler... Söylemlerini kitlelerle paylaşmayı ve onları inandırmayı başaran siyasetçiler, tabuları yerle bir ettiler... Eski dünya bağımlısı beyinlerin Amerika'da bir siyah derilinin Başkan seçilmesini ve Komünist Çin'in dünya kapitalist ekonomisi ile entegrasyona girmesini kavramaları mümkün müdür?
Şu anda akıllı cep telefonlarını babalarından daha iyi kullanan bilgisayar çağının kuşakları da, henüz "Kullanıcı" konumundalar. Kısa süre sonra kullanımına hakim oldukları aygıtların nasıl icat edildiğini, bunları dünya pazarlarına sunan girişim gücünün ne tür karmaşık ilişkileri gerçekleştirmeyi başardıklarını da merak edecekler.

TAYYİP ERDOĞAN TAKINTISI

Bunların önüne "Ekmek"le çıkmak gerçekten anakronik bir davranıştır... Bugünün karmaşık siyaset ve diplomasi ilişkilerine, geçen yüzyıldan kalma "Ezberletilmiş bilgiler"le yorum getirmek veya "Tayyip Erdoğan takıntısı" ile sekterliği siyasetin yükselen değeri biçiminde sunmak, barış arayışlarını sabote etmeye çalışmak, hangi akla sığar?
Bereket Yeni Türkiye'nin "Halk"ı bunlardan çok farklı...
"Vizyon" kavramını Türk siyasetinin gündemine sokan Turgut Özal'a yaşatılanlar unutulmadı... Artık bu halk "Tayyip Erdoğan'ın vizyonuna biz sahip çıkacağız" diyor...