BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Vali Mutlu'dan patlama ile ilgili ilk açıklama

Zeytinburnu'nda ambalaj imalathanesinde patlama oldu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu olayla iligli açıklama yaptı.

Abone ol

Olay sonrası açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu patlamanın terör saldırısını olmadığı ve biri ağır 3 kişinin yaralı olduğunu belirtti. 

Zeytinburnu'ndaki patlamanın ardından ilk resmi açıklama İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan geldi. Mutlu, "Olay terör saldırısı değil" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu'da meydana gelen patlamanın gaz sıkışması ya da tüp gaz patlamasından kaynaklandığını belirterek, olayda biri ağır 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

Mutlu, yaptığı açıklamada, Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi'ndeki plastik ambalaj konusunda çalışan bir iş yerinde patlama meydana geldiğini belirtti.

Olay yerine itfaiye ve ambulansların sevk edildiğini ifade eden Mutlu, patlamada yaralanan 3 kişinin hastaneye sevk edildiğini bildirdi. Mutlu, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Vali Mutlu, herhangi bir terör saldırısının söz konusu olmadığını vurguladı.
i.

Zeytinburnu Mithatpaşa tramvay durağına yakın 4 katlı apartmanın bodrum katında bulunan ambalaj imalathanesinde patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 4 yaralı var.

Çok sayıda yaralının olduğu belirtilen olay yerine ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamaya gaz sıkışmasının neden olduğu sanılıyor.

 PATLAMADAN İLK GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

Görgü tanıklarının ifadesine göre bina içinde bulunan hamile bir kadın patlamanın etkisiyle aşağıya atladı ve hastaneye kaldırıldı.

HAMİLE KADIN BALKONDAN ATLADI

Yaralılardan birinin 8 aylık hamile bir kadın olduğu belirtildi.

Patlamanın binanın giriş katında meydana geldiği, üst katlarda oturan hamile bir kadının balkondan atladığı belirtiliyor.

MAHSUR KALANLAR OLDUĞU İDDİASI

Patlamanın gaz sıkışmasından kaynaklandığı iddia ediliyor.

Patlamanın meydana geldiği imalathanenin içinde mahsur kalanlar olduğu öne sürülüyor.

ARAÇLAR DEVRİLDİ

Patlamanın şiddetiyle bazı araçlar devrildi.

''BİNADAN ÇIKAN OLMADI''

Görgü tanıklarından Niyazi Küçükpazarcık, yaşadıklarını şöyle anlattı:
''Büyük bir patlama yaşadık. Ambalaj dükkanıydı. İçeride 9-10 kişi çalışıyor. Binadan çıkan kimse olmadı. Bayağı bir alev var. Doğalgaz diyorlar.''