BIST 11.067
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.501,97
HABER /  GÜNCEL

Barışın ekmeği yenirdi

Barış'a da ailesine de saygısızlık ettiler. Medya soğan ekmek haberini çarpıttı.

Abone ol

Medya yine çuvalladı. Barış Akarsu ve ailesiyle ilgili haberler Amasra'da tepkiyle karşılandı. Gazetelerin ''Ailesine ilçedeki insanlar bakıyordu, soğan ekmek yiyerek Barış ile büyüdük'' şeklindeki haberler boş çıktı.

Barış'ın arkadaşları sanatçının çocukluk ve gençlik yıllarını ayrıntılarıyla AA muhabirine anlattı. Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu'nun müziğe ilk başladığı arkadaşı ve yakın dostları, üzüntülü anlar yaşıyor. Bartın'ın Amasra ilçesinde, Akarsu'nun müziğe ilk başladığı arkadaşı 28 yaşındaki Sami Okutur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şarkıcıyla çocukluklarının beraber geçtiğini, Barış'ın Karadeniz'e has özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Birlikte gitar çalarak şarkı söylediği Akarsu ile 19 yaşında ilk kez aynı sahneyi paylaştıklarını anlatan Okutur, şöyle konuştu: ''Barış, sert müzikten hoşlanırdı. Rock müziğinin tutkunuydu. Arkadaşım çok hayalperestti, ufku da çok genişti. Hayallerindeki yere ulaşmıştı. Aramızdan erken ayrıldı, çok üzgünüm. Şöhret olduktan sonra bazı sanatçılar gibi burnu havalara kalkmamıştı. Onun ekmeği yenir, suyu da içilirdi. Çok vefalıydı. Lise yıllarında Uzak Doğu sporlarıyla ilgilenir ve basketbol oynardı, son zamanlarda da yelken sporuna ilgi göstermeye başlamıştı.''

Okutur, Barış Akarsu hakkında bazı yayın organlarında çıkan ''Ailesine ilçedeki insanlar bakıyordu, soğan ekmek yiyerek Barış ile büyüdük'' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, bunu da Akarsu'nun ruhuna hakaret saydıklarını bildirdi.

Akarsu'nun çocukluk arkadaşlarından Volkan Can da Barış'ın, ilk gitarını 14-15 yaşlarında babasının verdiği harçlıkları biriktirerek satın aldığını belirterek, ''Barış ile kumsallarda şarkı söylerdik. Amasra gençliği olarak hep birlikteydik. Beraber büyüdük. Her çocuk gibi yaramazlıklarımız ve çılgınlıklarımız da oldu'' diye konuştu.

 Barış'ın Amasra Lisesinden sınıf arkadaşı Hakan Gündoğan ise Barış'ın okulda aktif öğrenci olduğunu ve herkes tarafından çok sevildiğini ifade ederek, şöyle dedi: ''Barış'ın dersleri bazen iyi bazen de kötüydü. Her öğrenci gibiydi. Okulun basketbol takımında oynardı. Şöhret olduktan sonra hiç değişmedi. Hep aynı mütevazılığı devam etti.

Sanatçının vefatının ardından bazı kişilerin arkadaşıymış gibi 'birlikte soğan ekmek yerdik' şeklinde demeçler vermelerini yadırgadık. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Ünlü olduktan sonra da Barış hiç değişmedi.'' Bu arada Amasra Belediyesi ekipleri, cenazesi yarın defnedilecek Barış Akarsu'nun mezarının kazı işlemini tamamlayarak çevre düzenlemesini yaptılar.