BIST 11.053
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.503,08
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan çamaşır ipi

Başbakan Erdoğan ipi sevdi.. Bu kez idam ipini değil çamaşır ipini konuştu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Bol'da Kardelen Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

ÇAMAŞIR İPİ LAZIM

"Kimileri gırtlaklarını yırtarak meydandan ip atıyor, kimileri ip atlıyor. Bunları yapanlar da var. Bu ülkede kimin ip attığını, kimin ip atladığını bilirsiniz. Bu ipe ihtiyacı olanlara da söylemek lazım: Bu arada medya da bunların kirli çamaşırlarını da çıkarıyor, aslında bu kirli çamaşırlarına da ip lazım zaten. Bunlar da bir yıkanıp temizlensin"

''SİCİLİMİZ ÖNÜNÜZDE''

Yoldaki rehberin güvenilir olması gerektiğini halkın iyi bildiğini kaydeden Erdoğan, Ankara'da masa başına mahkum hükümet olmadıklarını anlattı. ''Bugün sizin için karar günü, bizim için ise hesap günüdür'' diye devam eden Erdoğan, ''Bizim sicilimiz sizin önünüzdedir, karnemiz sizin elinizdedir. Bu hizmet kadrosuna tam puan verecek misiniz'' diye sordu. Alandakilerden ''Evet'' yanıtın alan Erdoğan, bu kez ''Bolu'yu kapalı tünelden çıkaran, Türkiye'yi iradesiz koalisyonların kavgalarından kurtaran AK Parti'ye ne kadar güç vereceksiniz'' diye sordu.

''TAKDİRLERİNE SAYGIM SONSUZDUR''

Erdoğan, DSP-MHP-ANAP koalisyonuna yönelik eleştirilerde bulunurken, şöyle konuştu: ''Ben bu partilere gönül veren vatandaşlarıma, kardeşlerime de sesleniyorum. Onların takdirlerine şüphesiz ki saygım sonsuzdur. Ama bazı gerçekleri bilmeleri, buna göre milli iradelerini kullanmaları açısından sesleniyorum. diyorum ki, IMF'ye 23,5 milyar dolar borçlanan bunlar. Merkez Bankasına 26 milyar dolar rezervler bırakan bunlar.

Erdoğan, İmar Bankası'ndan kaynaklanan imarzedeler bulunduğunu, bunların alacağı olan 9 katrilyonu milletin ödediğini söyledi. Erdoğan, ''Şimdi çıkmış bu beyefendi mazotçuluk yapıyor. Ben mazotu 1 YTL'ye satarım diyor. Mazotu 1 YTL'ye satarım demeyi bırak da gel şu babanın 9 katrilyonunu öde'' dedi.

''BUNLAR MAZOTÇU''

Alandaki bir vatandaşın, ''Yalan olur da bu kadar da olur mu'' demesi üzerine Erdoğan, ''Yalancının mumu 22 Temmuza kadar yanar. 22 Temmuzda o mumları söndüreceksiniz'' dedi. ''Şimdi Sayın Baykal da mazot hesabı yapmaya başladı. O da mazot hesabı yapıyor, kıskandı herhalde, ne olur ne olmaz diyor. Bunlar mazotçu. Normaldir'' diye devam eden Erdoğan, Bolu Tüneli'nin uzun yıllar bitirilememesinden ve patates deposu olarak kullanılması önerisinden dolayı da muhalefet partilerini eleştirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine değinirken, muhalefet partilerinin milletle beraber olmadıklarını savundu. ''CHP, cumhurun iradesine ipotek koyma yoluna gitti. Adalet terazisine taş koydu'' diyen Erdoğan, muhalefet partilerinin parlamontoyu terk ettiklerini söyledi. Demokrat Parti ve Anavatan Partisini de cumhurbaşkanlığı sürecinde izlediği politikadan ötürü eleştiren Erdoğan, Demokrat Parti'nin 4 milletvekilinden ikisinin oylamaya katıldığını, bunların daha sonra partilerinden ihraç edildiğini anlattı.

Erdoğan, ''Bunlar demokrat mı? sevsinler böyle demokratları. Düşünebiliyor musunuz bunlar rahmetli Menderes'in ruhuna azap ettiler, bunlar merhum Özal'ın ruhuna azap ettiler'' dedi. Anayasayı değiştirmeden seçimlere gidildiğini, Abdullah Gül'ün 357 oy aldığını belirten Erdoğan, buna karşı ''yeter karar milletindir'' dediklerini, milletin 22 Temmuzda kararını vereceğini kaydetti. Erdoğan, birlik siyaseti izlediklerini, ayrılık siyasetini kabul etmediklerini belirterek, ayrılık ve nifak tohumu ekmek isteyenlere fırsat verilmemesini istedi.

NOTLAR

Valilik binasının önündeki alanda gerçekleştirilen mitingde, arama noktalarında, vatandaşlardan, yanlarındaki su şişelerini bırakmaları istendi. Vatandaşların arama noktalarında bıraktığı su şişeleri, görevliler tarafından poşetlere toplandı. Mitingi Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da izledi. Erdoğan, mitingin ardından, Bolu Valiliğini ziyaret ederek, Vali Ali Serindağ'dan brifing aldı. Erdoğan, valilik binasından ayrılırken, parti otobüsünden çocuklara oyuncak dağıttı. Bu arada, Boluspor Külüp Başkanı Necip Çarıkcı, üzerinde adı yazan Boluspor formasını Erdoğan'a hediye etti.