BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Barış TSK sayesinde var

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Kıbrıs'ta barışın TSK sayesinde sağlandığını söyledi

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bugün Kıbrıs'ta bir barış varsa, bunun TSK'nın varlığı sebebiyle var olduğunu söyledi.

KKTC Silahlı Kuvvetler Günü, Merkez Ordu Evinde düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona, Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yanı sıra, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Tamer Gazioğlu, üst düzey generaller, KKTC'li ve Türk subaylar ve davetliler katıldı.

Resepsiyonda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, KKTC halkının her türlü hukuktan yoksun bir izolasyonla, tecritle, karşı karşıya olduğunu belirterek, bunu kimsenin inkar edemeyeceğini ifade etti.

Annan Planı kapsamında Kıbrıs'ta yapılan referandumda Kıbrıs Türk halkının iradesini gösterdiğini belirten Orgeneral Büyükanıt, ''Bütün avantajlarına rağmen, Rum kesimi bu iradeyi göstermedi. Ama cezalandırılan Kuzey Kıbrıs Türk halkı oldu. Bir kere bunu bilmemiz lazım'' diye konuştu.

1960 anlaşmalarıyla kurulan Kıbrıs Cumhuriyetinin Rumlar tarafından yıkıldığını da hatırlatan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, ''Bunun aksini kimse söyleyemez'' dedi.