BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,85
ALTIN 2.439,23
HABER /  DÜNYA

Barış bu topraklarda kolay bir iş değil

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Barış bu topraklarda kolay bir iş değil biz bunu biliyoruz" dedi. <br/>BDP Genel Başkanı Selahattin...

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Barış bu topraklarda kolay bir iş değil biz bunu biliyoruz" dedi.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde bulunan Kurşunlu köyü kırsalında 22 Mart’ta böbrek yetmezliği hastalığı sonucu hayatını kaybeden PKK’lı Kurtay Faraşin kod adlı Mehmet Kıran’ın taziyesine katıldı.
Kıran ailesinin taziyesinde bir konuşma yapan Selahattin Demirtaş, barış sürecinde, akan kanın sonlanması için çaba sarf edilen bir dönemde bir genci toprağa vermenin kendileri için büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Demirtaş, "Bugüne kadar 30 yıldır yaşanan bu savaşta maalesef en büyük bedeli her zaman ve her yerde en ağır şekilde gençlerimiz ödedi. Öyle gençler var ki hala mezar yerleri bile belli değil, bir mezara ve bir mezar taşına bile sahip değil. Ama en büyük fedakarlığı da en büyük cefayı da ve en büyük emeği de gençlik ortaya koyarak bugün halkımızı bu noktalara ve bu değerlere getirmiştir. Biz bu nedenle bütün şehitlerimize minnet borçluyuz. Fakat barış bu topraklarda kolay bir iş değil. Biz bunu da iyi biliyoruz. Barış emekle, çabayla, fedakarlıkla, bazen bedel ödemekle gerçekleşir. Bu genlerimizde, bu ailelerimiz ve bu halkımız bunları bildiği için bedel ödüyorlar. Ama inşallah bu emekler, bu bedeller boşa gitmeyecek. Çünkü biz kendi topraklarımızda insanca, onurluca, şerefimizle, haysiyetimizle, dinimizle, inancımızla ve kültürümüzle yaşamak isterken, neredeyse 150 yıldır bize sadece zulmün, faşizmin ve baskının sadece bu topraklarda egemenliğinin fotoğrafını gösterdiler. 150 yıldır kendi topraklarımızda ana vatanımızda onurluca, özgürce yaşayabilmek için mücadele ediyoruz. Bunlar kolay olmayacak bunların farkındayız" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetinin resmi olarak Kürtler ile görüştüğünü kaydeden Demirtaş, "Öcalan’la İmralı’da, bizimle Ankara’da ve bizim üzerimizden KCK ile bir müzakere sürdürülüyor. Bunun kalıcı bir barışa dönüşmesi için biz çaba sarf ediyoruz ve halkımız da duyarlıdır. Ama bu tek taraflı çabayla gerçekleşmiyor. Hükümete de bunu iyi anlatmamız lazım. Her yerde halkımız ayaktaysa, bugün her yerde ‘hükümet adım at’ sloganıyla halkımız ve partimiz ayaktaysa, AKP hükümetine ve devlete sorumluluklarını hatırlatmak içindir. Nedir o sorumluluk, Kürtler savaş istemiyor, Kürtler barış için fedakarlık ve çaba sarf ediyor. PKK gerillaları sınır dışına çıkıyor. Öcalan ateşkes istedi ateşkes gerçekleşti. Artık hükümetin de bütün bunlara karşı adım atması gerekiyor. Unutmayın ki bu süreci başlatan Başbakan değil Öcalan’dır. Bu süreç onun başlattığı bir süreçtir ve biz o nedenle arkasında ve onunla olacağız" diye konuştu.
(İHA)