BIST 10.922
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.501,28
HABER /  GÜNCEL

Barcelona 2. turda avantajı kaptı!

Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Barcelona deplasmanda Stuttgart ile yenişemedi.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Stuttgart evinde ağırladığı Barcelona ile 1-1 berabere kaldı.

Maça etkili başlayan taraf Stuttgart oldu. Ev sahibi ekip ilk 15 dakikadan sonra da top hakimiyetini de Barca'dan alarak kaleci Valdes'i zorlamaya başladı. Özellikle kanatlardan etkili gelen Kırmızı-Beyazlılar, 25. dakikada Cacau ile golü buldu.

Sağ kanattan Celozzi'nin arka direğe kestiği ortaya kafayı vuran Brezilya asıllı Alman golcü, takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra da ataklarını kesmeyen Stuttgart, Barça kalesini zorlamaya başladı. Barcelona defansında Marquez'in hatalar yapması sonucu tehlikeli pozisyonlar yakalayan ancak bir türlü ikinci golü bulamayan ev sahibi ekip ilk yarı 1-0'lık üstünlükle tamamladı.

İkinci yarıya da etkili başlayan taraf Stuttgart oldu. Ortasahada iyi kapanarak gol arayan rakibi karşısında Barcelona çok etkili olamadı.
Ancak her ne kadar etkisiz görünse de Barcelona ilk geldiği pozisyonda golü bulmayı başardı.

52. dakikada Delpierr'in sektirdiği top sonrası kaleciyle karşı karşıya kalan İsveçli golcü Zlatan İbrahimoviç, Lehmann'dan dönen topu tamamlayarak skora dengeyi getirdi: 1-1.

68.dakikada Lehmann'ın sektirdiği topa dönerek vuran İbrahimoviç'in şutunda kale çizgisi üzerinde Molinaro'nun koluna çarpan top sonucu Barcelona penaltı beklese de hakem devam dedi.

İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca maç 1-1 sona erdi ve Barcelona deplasmandan rövanş maçı öncesi avantajlı bir skorla ayrılmayı başardı.