BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,89
ALTIN 2.473,86
HABER /  GÜNCEL

Akıllanmadık 13 kişi daha öldü

2006 yılında da aynı madende patlama meydana gelmiş 17 kişi ölmüştü. Ne acıdır ki yine aynı yerde 13 kişiyi öldürdük!

Abone ol

Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'deki maden ocağında 46 işçinin vardiyasında meydana gelen metan yanmasında 13 işçi hayatını kaybetti. 6'sı ağır 18 yaralı var. Ölü sayısı ilk olarak 17 olarak açıklanmıştı ama kısa bir süre sonra 13 olarak değiştirildi.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Odaköy'deki bir maden ocağında metan patlaması meydana geldi.

46 işçinin çalıştığı vardiya esnasında meydana gelen patlamada, olay yerine uzak işçilerin zarar görmezken, ilk etapta hastaneye kaldırılan 5 işçi hayatını kaybetti.

İlerleyen saatlerde maden ocağından 12 işçinin cesedi çıkarılırken, 6'sı ağır 18 kişinin yaralı olduğu, durumları ağır olan 6 işçinin İzmir ve Bursa'daki hastanelere gönderildiği kaydedildi.

13 KİŞİNİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Balıkesir'in Dursunbey ilçesindeki madende meydana gelen grizu patlamasında ölen 13 kişinin isimleri açıklandı.

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, AA muharibine yaptığı açıklamada, Engin Tanrıkulu, İbrahim Saygılı, Muammer Karaca, Mustafa Demirel, Ali Yaran, Önder Kartefe, Celal Karakafa, Serkan Aydın, İsmail Görlen, Bünyamin Tuncay, Süleyman Duman ve Mehmet Özel ile maden mühendisi Özgür Seçkin'in, madendeki kazada hayatını kaybettiğini söyledi.

VALİ HATİPOĞLU

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu da yine NTV'ye yaptığı açıklamada, "Patlama, Dursunbey'e yakın bir kömür ocağında meydana geldi. 46 işçinin çalıştığı bir vardiyaydı. Çalışanların önemli bir kısmı olay yerine uzak oldukları için kendi imkanlarıyla çıkmış. Şirketin kendi çalışanları da çalışmaları yapmış.

2006'DA DA 17 İŞÇİ

Şen Madencilik Sanayici ve Ticaret A.Ş'ye (Şentaş Madencilik) ait Odaköy'deki kömür ocağında, 1 Haziran 2006'da grizu patlaması yaşanmıştı. Patlamada, 17 işçi hayatını kaybetmiş 7 işçi de yaralanmıştı.

Olaydan bir gün sonra Manisa'nın Soma ilçesindeki Ege Linyit İşletmesi'nden gelen 5 kişilik bilirkişi heyetinin yaptığı inceleme sonucunda, maden ocağında havalandırmanın yeterli olmadığı ve patlamaya antigrizu özelliği taşımayan elektrik kablolarının neden olduğu bildirilmişti.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI

Başbakan Erdoğan, İspanya dönüşü Balıkesir'de 13 işçinin hayatına mal olan grizu patlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, aldığı bilgiye göre maden ocağında 20 gün önce bir denetleme yapıldığını ancak bakanından rapor yanında olmadığı için bilgi alamadığını söyledi. Erdoğan, "Yarın açıklanır" şeklinde konuştu.

"Son aldığım bilgiye göre 47 vatandaşın çalıştığı kömür ocağının 80 metre derinliğinde patlama meydana geldi. Maalesef 13 vatandaşımızı kaybettik. 30 vatandaşımız sağ ve tedavi altında" dedi.