BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  EKONOMİ

Bankaların isim oyunu pes dedirtti!

Bankalar en fazla şikayet aldıkları kredi kartı aidatını gizlemek için tüketicilerin bildiği ismini değiştirerek ekstrelere yansıtıyor.

Abone ol

Bankalar kart aidatı almak için akla gelmeyen taktikler kullanmaya devam ediyor. Daha önce kredi kartı hizmet bedeli olarak değiştirilen kart aidatının ismi şimdilerde ise üyelik ücreti olarak kullanılıyor.

ÜYELİK ÜCRETİ

Şikayetvar’ın haberine göre; kredi kartı ekstrenize bakıp bankanın kredi kartı aidatı almadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kredi kartı borçları arasında yıllık kredi kartı aidatını göremeyince hesap özetini inceledi ve kart aidatının isim değiştirdiğini iddia etti. S.Y. kart ekstresinde gördüğü “üyelik ücreti” bedelini görünce gerçeği anladı.

Bankayı “Babam bir bankaya ait kredi kartını kullanıyor. Ekstresini incelediğimde 60 TL üyelik ücreti adı altında kartından para çekildiğini gördüm. Biz herhangi bir yere üye değiliz bu ücret de neyin nesi derken gerçek ortaya çıktı. Banka yıllık kart aidatı tahsil etmiş ve ismini değiştirmiş.Ayrıca bu ücret ekstrenin de en alt satırına saklanmaya çalışılmış. Kart aidatı yasal olmadığı halde bankalar türlü taktikler ile almaya devam ediyor. Ben tutarın iptali için gerekli işlemin yapılmasını istiyorum.” diyerek şikayet etti.

BANKALARDAN KELİME OYUNU

Daha öncede bir başka şikayetçi müşterisi olduğu bankanın kredi kartı aidatını kredi kartı hizmet bedeli olarak aldığını iddia etmişti.

Banka müşterisi "Hiç ihtiyacım olmadığı halde çalıştığım şirkete gelen bir banka görevlisinin ısrarı sebebi ile kredi kartı aldım. Şikayetleri incelediğim için kartı almadan önce ek ücret, kredi kartı aidatı ve hesap işletim ücreti gibi masrafların olup olmayacağını sordum. Kredi kartı aidatının olmadığını söylediler. Banka tarafından gönderilen üçüncü ekstrede kredi kartı hizmet bedelinin yansıtıldığını gördüm. Müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım. Banka görevlisi bu bedelin kredi kartı aidatı olmadığını kredi kartı hizmet bedeli olduğunu söyledi. Yani kelime değişikliği ile kredi kartı kullanıcılarını bu şekilde kandırıyorlar." açıklaması yapmıştı.