BIST 10.755
DOLAR 32,24
EURO 34,88
ALTIN 2.424,88
HABER /  GÜNCEL

Avni Mutlu o görüntüleri işaret etti!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Gürsel Tekin'in iddialarına cevap vererek, Dilan'la ilgili o görüntüye işaret etti.

Abone ol

1 Mayıs'ın hedefindeki isim, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Samanyolu Haber'e konuyla ilgili özel ve çok önemli açıklamalar yaptı.

İşçi Bayramı'ndaki toplantının hukuk dışı olduğunu, Taksim'in fiziki yapısının yetersizliğiyle ilgili günler öncesinden uyarı yaptıklarını belirten Vali Mutlu, "Olaylar sonucu 22 polis memuru yaralandı. 1 tanesi atılan demir bilyeler sebebiyle beyin travması geçirdi ve ameliyata alındı. 2'sinin kolu ve ayak kemikleri kırıldı. Bütün bu yaralanmaların tek sebebi var; hukuksuz bir toplantıya ısrarla yapılan çağrıdır. Çok şükür polislerimizin durumu iyiye gidiyor. Göstericilerden yaralanan 4 kişini durumu iyiye gidiyor. Bunlar sevindirici." Diye konuştu.

Devletin memurlarına sopalarla saldırıldığını, kaldırımların kırıldığını belirten Vali Mutlu 'Polis memurları bu ülkenin evladı değil mi?' diye sorarak, kendilerini eleştirenlerin hiçbirisinden polislerle ilgili geçmiş olsun gelmediğini belirtti.

Olaylarda yaralanan göstericilerle ilgili de bilgi veren Mutlu, "Dilan 18 yaşında, PKK'nın Türkiye'de oluşturduğu bir üst yapı olan HDK (Hakların Demokratik Kongresi)'nın kurduğu TDP (Türkiye Devrim Partisi)'nin bir üyesi. Ve bu parti illegal bir parti. Hukuk dışı bir parti. Ben silahlı örgüt elemanı demedim. Biz hukuk içinde olmayan bütün yapıları örgütsel yapı olarak tanımlarız. Bu kız (Dilan) bir lise öğrencisi, polise taş atıyor, bilye atıyor. Görüntüleri de mevcut." Şeklinde konuştu.

Olaylara karışanlardan bir tanesinin arkadaşının attığı taşla yaralandığını belirten Vali Mutlu, diğer yaralanan öğretmen adayının ise; bir süre cezaevinde yattığını ve henüz 1 ay önce çıktığını ifade ederek, niçin yattığının kendilerini eleştirenlerce araştırılmasını istediğini belirtti.

Hiçbir şekilde müdahalede bulunulmasını istemediklerini söyleyen Mutlu, "Taş, sapan, demir bilyelerle saldırıyorlar. Ne yapmamız gerekiyordu? Su ve gazın dışında müdahale önerisi olan varsa buyursun. Polis eli kolu bağlı mı duracak?" diye sordu.

GÜRSEL TEKİN’İN İDDİALARI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, olaylar sırasında ambulansa da gaz bombası atıldığı yönündeki iddialarını değerlendiren Mutlu, bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Mutlu, “Milletimiz ambulans ve İtfaiye gibi araçların ne kadar kıymetli olduğunu çok iyi bilir. Böyle bir şey olabilir mi? Bunu yüz kere söyleseniz, bin kere söyleseniz böyle bir şeyi kim söylerse söylesin ben duymadım sayın vekilimin böyle bir ifadesi olduğunu ama siz söylediniz. Böyle bir şey asla söz konusu olamaz. Emniyet güçleri her zaman bu tür vasıtalara geçişleriyle ilgili yardımcı olur. Bunlar tabii ki olaylarda ki haksızlıkları örtme çabaları olarak değerlendire bilirim. Bunu sayın vekile binaen söylemiyorum. Genel olarak bu tür toplumu ajite edebilecek, toplumun duygularına hitap etmek suretiyle biraz haklılık kazanma arzularının bir tezahürü olarak değerlendirilebilir. Muhtemelen kendilerine’ de yanlış bilgiler aksettirilmiş olsa gerek ki böyle şeyleri söylemiş olabilirler, ben kendilerinden duymadım. Bende kamuoyunun bilgisi olması için söylüyorum. Böyle bir şey kesinlikle yok” diye konuştu.

1 Mayıs günü yaşanan olaylarda başından yaralanan Dilan Alp’in polisin attığı gaz bombasının başına isabet etmesi sonucu yaralandığı iddialarına Vali Mutlu yanıt verdi. “Dilan’ı oraya biz göndermedik, marjinal grup gönderdi” diyen Mutlu, şunları söyledi:

“Ne işin var senin polise taş atan grubun içerisinde. Biz bu ülkenin çocuklarına yanlış işlere, bu istismarlara kandırılmasına karşıyız. Benim tavrım gençleri bu şekilde kullananlara karşı. Dilan 19 yaşında bir kız çocuğumuz. Diyorlar ki, annesiyle birlikte teyzesine giderken yolda gaz bombasının fişeği sonrasında yaralandı. İHA’dan videoları izlesinler. O grubun içerisinde kırmızı pantolonuyla çok net gözüküyor. Polise taş atan grubun içerisinde Dilan’ı görecekler” şeklinde konuştu.