BIST 10.753
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.428,63
HABER /  GÜNCEL

Slayer gitaristi Jeff Hanneman öldü

Metal müziğin önde gelen isimlerinden Jeff Hanneman, karaciğer yetmezliğine yenik düştü. Hanneman, metal müziğin "dört büyükler"inden Slayer grubunun kurucularından biriydi.

Abone ol

Metal müzik grubu Slayer'ın gitaristi Jeff Hanneman öldü.

Slayer'ın Facebook sayfasındaki duyuruda, 49 yaşındaki Hanneman'ın karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Hanneman 2011'den beri 'nekrotizan fasiitis' denilen bir hastalıkla mücadele ediyordu. Gitaristin bu hastalığı bir örümcek ısırmasıyla kaptığı sanılıyor.

Hanneman'ın Kerry King ile birlikte kurduğu Slayer, metal müziğin 1980'lerdeki "dört büyükler"inden biri olarak biliniyor. Diğer büyükler ise Anthrax, Megadeth ve Metallica.

30 yılı aşkın süredir dokuz stüdyo albümüne imza atan ve binlerce konser veren Slayer'ın Ağustos ayında İngiltere ve İspanya'daki iki festivalde sahne alması planlanıyor.

Hanneman'ın ölümü üzerine Guns'n'Roses gitaristi Slash, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Jeff Hanneman'dan trajik ve şok edici bir haber. Çok kişi tarafından özlenecek. Metal için ne üzücü bir gün."